• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Ankara patlamasıyla ilgili önceden tweet atan kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmalar kapsamında seçim öncesi bazı kişilerin kentte bombalı eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaştı.
Bunun üzerine Suruç ilçesinde bazı adreslere operasyon düzenleyen ekipler, Ankara'daki terör saldırısından önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@DrBereday" hesabının sahibi olduğu iddia edilen Mehmet Serhat P'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Mehmet Serhat P, "Terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

AVUKATI KONUŞTU

Mehmet Serhat P'nın avukatı Faruk Yaygın, tutuklanmanın ardından adliye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin 2 gün önce örgüt üyesi, evinde ateşli ve yanıcı madde yani bomba bulundurmak iddiasıyla gözaltına alındığını söyledi.

Söz konusu olayla ilgili müvekkilinin ilgisinin bulunmadığını savunan Yaygın, şunları savundu:

"Müvekkilim 2 gün önce örgüt üyesi, evinde ateşli ve yanıcı madde yani bomba bulundurmak iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Müvekkilimin evinde bulunduğu iddia edilen bombalarla müvekkilimin hiçbir ilgisi yok ki öyle bir olay da yoktur. Ortada bomba da yok. Bombayı müvekkilime getirdiği iddia edilen kişiler serbest. Biz bu olayda daha önce müvekkilim Ankara'daki olaylarla ilişkilendirilmek istendi. Biz bu olayın da o komplonun, olayın devamı olduğunu düşünüyoruz. Müvekkilim hakkında iddiaların hiçbiri doğru değildir."

Tutuklanan Mehmet Serhat P'nin daha önce Ankara'daki terör saldırısından 9 saat önce "@DrBereday" kullanıcı adlı bir hesaptan, " 'Bomba' Ankara'da patlayacak!..", "IŞİD Ankara'da patlatmasın?!" ve "Ankara'da yapılacak eylemde IŞİD adı altında müdahale olabilir. Bunu engellemenin yolu sol örgütlerin direk müdahalesidir. PKK yok bu işte" mesajlarını attığı iddiasıyla Ankara'da gözaltına alınmıştı.

Ayrıca, Suruç nüfusuna kayıtlı Mehmet Serhat P'nin 1997 yılından itibaren Şanlıurfa ve Diyarbakır'da PKK/KCK içinde aktif faaliyet yürüttüğü, zanlının, örgütün illegal internet sitelerinde müstear isimlerle yazılar yazdığı ve haber sitelerinde çalıştığı belirlendi.

Mehmet Serhat P, Şanlıurfa'da Mayıs 2013'te yapılan bir operasyonda, içerisinde yaklaşık 21 kilogram TNT görünümlü patlayıcı madde bulunan anti tank mayını gövdesi, 3 plastik kutu içerisinde yaklaşık 4 kilogram TNT, 14 F1 model el bombası gövdesi ve 14 fünye grubu, 30 elektrikli fünye ve 7 uzaktan kumanda sistemi ele geçirilen operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı. Zanlının 2013 yılında yargılandığı davada, Kobani'de bomba eğitimi aldığının tanık ifadeleriyle kayıtlara geçtiği, 2013-2014 yılları arasında söz konusu davadan tutuklu kaldığı belirlendi.

Mehmet Serhat P'nin 7 Haziran seçimlerinde, bir siyasi partiden aday adayı olduğu da tespit edilmişti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir