• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Özgür-Der`den PKK medyasına yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK medyasının ‘İşte Bingöl'de DAİŞ'i örgütleyen kişi ve kurumlar` başlıklı haber ile kendilerinin hedef almasına tepki gösteren Özgür-Der, yayımladığı yazılı basın açıklamasında, yapılan haberlerin siyasal-toplumsal gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirme amacından ziyade genelde örgüt merkezli propaganda mahiyeti taşıdığını belirtti.

Bir örgütün uzantısı pozisyonuna oturan bir medya organının nesnel gerçeklerden çok propagandaya yönelmesinin şaşırtıcı olmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Kürdistan`daki gelişmeler hususunda kamuoyunu bilgilendirme iddiasıyla örgütsel ihtiyaçların bütünleştirilmesi çabasının, ortaya çoğu kez bu yayın organı açısından gerçeklik duygusunun tümden yitirilmesi gibi bir sonuç doğurması kaçınılmazdır. Ne var ki, ANF örneğinde karşılaşılan şey spekülatif haberlerden, birtakım verilerin abartılması ya da saptırılmasından veya temellendirilmemiş iddiaların serdedilmesinden öte bir durumdur. Tam olarak yüz yüze olunan manzara kendisini haber ajansı olarak tanımlayan bir kuruluşun doğrudan yalan üretmeye, iftiralar temelinde sistematik bir algı inşasına girişmesi halidir ki, bu gerçekten son derece çirkin, gayrı ahlaki ve zalimane bir tutumdur.” denildi.

“Kardeşlerimizi IŞİD ile irtibatlı gösterme çabası alçakça bir yalandır”

PKK medyasının ‘İşte Bingöl'de DAİŞ'i örgütleyen kişi ve kurumlar` başlıklı haberi ile Bingöl`de faaliyet yürüten İslami kuruluşlar hakkında uzun zamandır sürdürdüğü yalan dizisine yeni bir boyut kattığına vurgu yapılan açıklamanın devamında “Açıkçası düzeysiz bir iftiranameyi ciddiye almak olacağından, düpedüz bir yalan dizisine dönüşen bu iddiaları uzun uzadıya değerlendirmeye kalkmayı, gereksiz ve anlamsız bir uğraş olarak görüyoruz. Bu yüzden gerek Özgür-Der`i, gerekse de Bingöl`de İslami faaliyetlerini sürdüren kuruluşlarımızı ve kardeşlerimizi DAİŞ/IŞİD ile irtibatlı gösterme çabalarının hiçbir temeli bulunmayan alçakça bir yalan olduğunu söylemekle yetinelim.” ifadelerine yer verildi.

Suriye`ye savaşçı gönderme gibi bir tutumlarının olmadığı belirtilen açıklamada, “Özgür-Der olarak, gerekse de Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği olarak zalim-katil Esed rejimine karşı Suriye halkının mücadelesini desteklediğimizi ve bundan böyle de desteğimizi sürdüreceğimizi vurgulamakla beraber, hakkımızda dile getirilen Suriye`de rejime karşı savaşan örgütlere savaşçı gönderme iddiasının daha önce de defalarca tekrarlanmış bir iftira olduğunu vurguluyoruz. Bizler Müslümanız! Yapmadığımız şeyi söylemeyeceğimiz gibi, yaptığımızı da gizlemeyiz! Suriye halkının mücadelesini desteklemekle beraber Suriye`ye savaşçı gönderme gibi bir tutumumuzun olmadığını, zaten Suriye halkının da savaşçıya ihtiyacı olmadığını hep söyledik, yine söylüyoruz!” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir