• DOLAR 32.468
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2478.936
  • ...
Mardin`de ev ve işyerlerini su bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şiddetli yağış, yurt genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Mardin merkez Artuklu ilçesinde akşam saatlerinde başlayan aşırı yağışlar nedeniyle çok sayıda evi su bastı, onlarca dükkân sular altında kaldı.

Rögarların tıkanması üzerine göle dönen caddelerde sürücüler zor anlar yaşarken, vatandaşlar duruma isyan etti. Altyapının yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, aynı manzaraların her yıl tekrarlandığını söylediler.

İtfaiye ekipleri ise su baskını olan mekânlardaki suları pompalarla çekmeye çalışırken bazı vatandaşlar da kendi imkânlarıyla evlerindeki suyu temizlemeye çalıştılar.

Evi su altında kalan vatandaşlar tepkiliydi

Mardin merkez Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi`nde evi su altında kalan Azize Molla, eşyalarının tamamen kullanılmaz hale geldiğini ifade ederek perişan olduklarını söyledi. Azize Hanım, “Biz burada kapıcıyız. Kimsemiz yok. Perişan olduk burada. Oğlum kanser hastasıdır. Kim bize bakacak şimdi. Bu dünyada hiçbir şeyim kalmadı, hepsi su altında kaldı. Bu gece bu evde nasıl uyuyacağız, 4 tane çocuğum var. Devlet bize sahip çıksın.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir