• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Çalışanlarımızın saldırılara maruz kalması kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, PKK`nin yaptığı saldırılar sonucu sağlık personellerinin hayatını kaybetmesi, ambulans ile hastanelere ateş açılması ve en son Hakkari Şemdinli`de Devlet Hastanesinin bombalı saldırıya uğramasını yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

3 sağlık çalışanının PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybettiğini belirten Borakçi, “Aile Hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır`da, Sağlık Memurumuz Eyüp Ergen ve Ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak`ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı.” dedi.

Borakçi, “Son olarak Hakkari Şemdinli`deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli`de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz.” diyerek tepki gösterdi.

“Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez.” diyen Borakçi, “Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir.” şeklinde belirtti.

Borakçi, hiçbir dinde hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağdışı anlayışın dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyeceğini ifade etti.

Saldırılardan dolayı asla yılmayacaklarını ve saldırganların amaçlarına ulaşamayacağını belirten Borakçi, son olarak şunları söyledi: “Bizler tüm engellemelere rağmen; din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız.” (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir