• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK`nin hastane saldırısına sağlıkçılardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'liler geçtiğimiz günlerde Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde devlet hastanesi yakınlarında bomba yüklü aracı infilak ettirilmesi sonucu hastanede büyük çapta hasar oluşurken sağlıkçılar olaya tepki gösterdiler.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, hastaneye yönelik düzenlenen saldırıyı kınayarak saldırıda en büyük zararı ilçede sağlık hizmeti bekleyen halkın zarar gördüğüne dikkat çektiler.

Basın açıklamasını okuyan Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, Hakkari Şemdinli`deki Devlet Hastanesi`nin bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildiğini hatırlatarak, “En büyük zararı Şemdinli`de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü” dedi.

Yavuz, “Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir.” diye konuştu.

Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi saldırıların dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyeceğine dikkat çeken Yavuz, “Bizler tüm engellemelere rağmen; din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir