• DOLAR 32.513
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2422.723
  • ...
"Peygambere hakaret bir özürle geçiştirilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da faaliyetlerde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları geçtiğimiz günlerde DBP`li belediyenin Diyarbakır`da peygambere hakaret içerikli karikatürün yer aldığı afişleri billboardlara asmasına sert tepki gösterdi.

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Başkanı Recep Karabulak, Genç-Der Başkanı Fırat Toprak, İnsan Medeniyet Hareketi (İMH) Van Temsilcisi M. Garip Cesur ve İsra-Der Başkanı Erdal Tunuç, Hz Muhammed`e (sav) yapılan hakaretin çok büyük bir provokasyon olduğunu ve bunun bir özürle geçiştirilemeyeceğini vurguladılar.

“Aklımızla dalga geçiyorlar”

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Başkanı Recep Karabulak, İslam düşmanlarının her defasında bir mukaddesata dil uzattığını ve sonrasında ise halkın tepkisine göre hareket ettiklerini ifade ederek, “Malum belediyenin zihin kodlarında İslam düşmanlığı var ve bunu her fırsatta gösteriyor. Dikkat ederseniz Kemalist zihniyetin taşeronluğunu yapanlar, sistemli bir şekilde mukaddesatımıza saldırıyorlar. Halkın tepkisine göre ya devam ediyorlar ya da ‘yanlışlık oldu, gözden kaçtı` gibi söylemlerle aklımızla dalga geçen bahanelerin arkasına saklanmaya çalışıyorlar. Müslüman halkımız namusa, kadına, kitaba, peygambere dil uzatan bu mel'un zihniyetleri artık görmelidir. Peygamber Efendimize sevgimizi öyle bir gösterelim ki bir daha bunlar sevgimizi denemeye kalkmasınlar.” dedi.

“Bu hakaret bir özürle geçiştirilemez”

Genç-Der Başkanı Fırat Toprak, hakaret içeren karikatürün bir özürle geçiştirilemeyeceğini dile getirerek, “DBP`li Yenişehir Belediyesinin afişlerle sergilediği İslam düşmanlığı varoluşsal kilit, kültür kodlarının din dışılıktan öte din karşıtlığı boyutunu ortaya koymaktadır. Üzerinde şekillendiği dünya görüşü itibariyle sol-sosyalist paradigmanın derin izlerini taşımaktadır. İslami değerlere yönelik tahkir vaka sıklığı nedeniyle de hata olduğu kabul edilemez ve özürle geçiştirilemeyecek bir mahiyet taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

Peygambere hakaret içerikli karikatürün büyük bir ifsada yol açtığını belirten Toprak, ifsada karşı Müslümanların ıslah görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

“Bu saldırılar Kürtleri dinden uzaklaştırma çabasıdır”

Hakaret içeren karikatürün sahabeler diyarı Diyarbakır`da sergilenmesinin sebebi Kürtleri dinden uzaklaştırmak olduğunu ifade eden İsra-Der Başkanı Erdal Tunuç ise, “Peygambere hakaret içerikli afiş gösteriyor ki, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, İslam ve peygamberin getirmiş olduğu ilahi mesajdan rahatsızdır ve bunun temel amacı ise Kürtleri dinden uzaklaştırma çabasıdır. Fakat bölgenin değişik yerlerinde yapılan protestolar gösteriyor ki Kürtler bu konuda rahatsız olmuştur. Ayrıca Diyarbakır Yenişehir Belediyesi`nin amacına ulaşamadığını da herkes görmüş oldu.” dedi.

“Toplumu laik ve seküler bir anlayışa dönüştürmeye çalışıyorlar”

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Temsilcisi M. Garip Cesur da, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi`nin tavrını şiddetle kınayarak, “Peygamber efendimizi bu şekilde karikatürize eden ve müşrikleri örnek alan Diyarbakır Yenişehir belediyesinin bu tavrını şiddetle kınıyorum. Bu girişim hesaplı bir niyet okumasıdır. Ortaya konulan özür asla kabul edilemez.  Toplumu laik ve seküler bir anlayışla dönüştürmeye çalışan bu zihniyetin, daha önce de dinimize ve Müslüman kadına yönelik bu tarz girişimleri mevcuttur. Peygamberi kendi canlarından evla gören Mü'minlerin buna duyarsız kalmaları kabul edilemez.” ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın, Yılmaz Sönmez - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir