• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Mevsimlik işçi sorununa çare bulunmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Jihat Şengal, işçilerin çalışma koşulları hakkında bilgi vererek, imkansızlıktan ötürü yaşadığı şehirlerden tehlikeli koşullarda göç ettiklerini ve işçilerin göçlerinin hükümet destekli çalışmalarla önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

İnsanların iş bulma sıkıntısı çektiği doğu ve güneydoğuda işçinin yüzünün gülmediğini kaydeden Şengal, bu durumun işçiye sağlanan şartların az olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Bölgenin en büyük sorunlarından birinin mevsimlik işçi sorunu olduğunu belirten Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Jihat Şengal, Adıyaman`ın iş imkanları az olduğu için büyük göç verdiğini kaydetti. İş imkanı olmadığı için bu şekilde gidiyorlar. Vatandaş yaşadığı şehirde eğer imkan bulursa, iş bulursa, aş bulursa neden başka şehire gitsin. Eğer bölgede yeteri kadar destek olsaydı bu göçler olmaz ve sonucunda ölümlerle de karşılaşmazdık.” dedi.

Son 10 yıl içerisinde çiftçinin giderlerinde yüzde 400`e kadar bir artışın olduğunu ifade eden Şengal, 8 yıl önceki gübre desteğinin 5 lira bugün ise 7,5 lira olduğunu belirterek buna karşın gübre fiyatlarının yüzde 400 arttığını söyledi.

Bölgede iş bulma sıkıntısı çeken halkın sıkıntılarının çözülememesinden sonra bir de son zamanlarda bölgede gelişen şiddet olayları nedeniyle esnaf iflasın eşiğine gelmiş durumda. Birçok esnafın kepenk kapatarak işsizler kervanına katıldığı biliniyor.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir