• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Suriye Zirvesi`ne İran da Davet Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

23 Ekim'de Viyana'da yapılan Amerika, Rusya, Türkiye ve Suudi dışişleri bakanları düzeyindeki Suriye toplantısından sonra Perşembe günü yapılacak ikinci Viyana toplantısına Esed rejiminin en önemli müttefiki İran da davet dildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "İran'a davet, bence İranlı liderler bunun çok yönlü, gerçek bir davet anlamına geldiğini düşünebilirler" açıklamasını yaptı.  Amerikan AP haber ajansına konuşan ABD'li yetkililer, Suriye`nin geleceğine ilişkin yapılacak uluslararası toplantılara ilk kez İran`ın da davet edildiğini söyledi.

Davetin Rusya tarafınca İran`a iletildiği bilgisini veren yetkililer, İran`ın şu ana kadar davete yanıt vermediğini dile getirdi.

Cuma gününe kadar sarkması beklenen toplatıya Amerikan dışişleri bakanı John Kerry, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Türk Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Arap ve Avrupalı diplomatlar katılacak.

Esed karşıtları Paris`te toplandı
Suriye`de ‘Esed`li bir çözüme karşı olan ülkeler, Perşembe günü başlayacak Viyana görüşmeleri öncesi Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu toplantısında Paris`te bir araya geldi.

Fransa'nın davetiyle başkent Paris'te bulunan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Almanya, İtalya ve İngiltere dışişleri bakanları, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda akşam saatlerinde bir araya geldi. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun temsil ettiği toplantıya ABD adına Dışişleri Bakanı John Kerry yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken katıldı.

Devrim Muhafızları cephede kayıp veriyor
Avrupa`da siyasi çözüm için bölge aktörleri liderliğinde birbiri ardına toplantılar yapılırken Suriye`de çatışmalar şiddetleniyor. Halep`in kuzeyinde meydana gelen çatışmalarda son iki gün içinde İran Devrim Muhafızları, aralarında subayların da olduğu 12 askerini kaybetti.
İran resmi haber ajansı Fars`ın haberine göre Devrim Muhafızlarının 33.Tugayında görevli Üst Teğmen Müslüm Nasır`ın Suriyeli muhalif güçlerle Halep kırsalında girilen çatışmada yaşamını yitirdi. Nasır, aralarında Ekim ayı başında Suriye`de yaşamını yitiren Devrim Muhafızları komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hemdani ile birlikte ülkede yaşamını yitiren 27. İranlı askeri danışman oldu.

el cezire türk

Bu haberler de ilginizi çekebilir