• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
İTTİHAD'tan İlim Yayma Cemiyetine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik ve birliğin İstanbul Sözcüsü Mehmet Şakir Direkçi, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün’ü ziyaret etti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede, STK’ların çalışmaları ve İslami eğitim üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, “STK olarak üzerimize çok önemli görevler düşmektedir. Herkes kendi etki alanında zaman kaybetmeden çalışmalı, varsa zamanı ilgi alanlarına destek vermelidir. Birbirimize yardımcı olmalıyız. Sık sık gerekli yerlere ziyaretler yapılmalıdır. Çalışmalar dürüst ve şeffaf olduktan sonra geriye bakmadan Allah'a tevekkül ederek çalışmalar sürdürülmelidir.” dedi.

İlim Yayma Cemiyetinin çalışmalarından da bahseden Tülün, ziyaretten memnun kaldığını ifade ederek İTTİHADUL-ULEMA heyetine teşekkür etti.

Alimler ve Medreseler Birliği’nin yaptığı çalışmalardan söz eden Mehmet Şenlik, “Cumhuriyet döneminde Tevhidi Tedrisattan sonra rejimin baskılarından dolayı medreseler kırsala çekilmek zorunda kaldı. Çok zor zamanları geçiren medreseler bu güne göre klasik kaldı. Biz, kırsala çekilen medreseleri tekrar merkezlere çektik. Programlarını güncelledik. Bizde okuyan talebelerin ufukları açıktır. İlahiyatlarda rahat olarak öğretim görevlisi olabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Son olarak medreselerin toplumda önemli görevler üstlendiğine vurgulayan Şenlik, “Âlimlerin etki alanı ilimdir. İlmin yuvası olan medreselerdir. Medreselerin daha önceki problemlerine binaen birçok âlim taşıdığı cevherlerini aktaramadılar ya da aktarmakta çok sıkıntı çektiler. Etki ve ilgi alanı çalışan kişinin verimi açısından mühimdir. Bununla beraber STK’ların birbirlerine yardımcı olmaları ve topluma güven vermeleri gerekir.”  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir