• DOLAR 32.433
  • EURO 34.484
  • ALTIN 2488.112
  • ...
Siirt'te Afet Müdahale Planı Masa Başı Tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan masa başı tatbikatına; Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız, Hizmet Grubu kamu kurum/kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Türkiye’nin bir deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak, geçmişte ülkemizin birçok bölgesinde yaşanan afetler nedeniyle millet olarak ağır bedeller ödendiğine dikkat çekti.

Afetle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Tutulmaz, “Afetlere önceden hazırlıklı olmamız gerekir. Hangi kurumun, hangi işi yaptığı iyi planlanmalı ve bunu afetin yaşandığı anda iyi uygulamalıdır. Ancak maalesef bizde planlar, ya masada ya da kasada bekler. Afet anında açılır ve bakılır. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Planlarda başarıya ulaşmak için, afeti yaşamış gibi harekete geçilmesi gerekmektedir. Tüm hizmet guruplarına yüklenen görev ve sorumluluklar iyi analiz edilmeli ve afet anında derhal uygulanmalıdır.” şeklinde konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız ise, Afet Müdahale  Planı'nın (SAMP) uygulanabilirliğinin artırılması, yaşanabilecek sorunların tespiti, hizmet gruplarının yaşanacak bir afette koordinasyonunun sağlanması ve afetleri önleme konusunda alınacak tedbirlerin büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.

Daha Sonra İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Cahit Akkoyun, hazırlanan planlar hakkında sunum yaptı.

Tatbikat senaryosunda,  Siirt’in Aktaş köyünde 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, depreme bağlı ikincil afetlerin yaşanması kurgulandı.   

Afet Müdahale  Planında görev alan her bir hizmet grubuna sorular sorulup, yaşanan afet ve acil durumlar ile ilgili aldıkları aksiyonlara ilişkin cevaplar alındıktan sonra tatbikat sonlandırıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir