• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantepliler Hz. Hüseyin'i anma programına yoğun ilgi gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te hayırlı hizmetlerde bulunan İHLAS-DER, Hz. Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela çölünde şehid edilişlerinin 1376’ncı yılı münasebetiyle ‘Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası’ konulu düzenlediği programa Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi.

Özel bir düğün salonunda düzenlenen Programa katılan Gaziantepli vatandaşlar, salon girişinde dernek üyeleri tarafından gül suyu tutularak karşılandı.

Erkek ve bayan katılımcılar için ayrı alanlar oluşturulurken, program Yakup Bilmez’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İhlas Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İHLAS-DER) Başkanı Abdulhakim Övet, programın açılış konuşmasını yaptı.

Konuşmasında Hz. Hüseyin’in şehadetindeki manayı gerçekleştirmiş olduğu kıyamı asla unutmayacaklarını vurgulayan Övet, “Bizler bu acı hadiseyi unutamadık. Lakin Hz. Hüseyin’in şehadetindeki manayı, gerçekleştirmiş olduğu kıyamı asla unutmayacağız. Bizler Hz. Hüseyin’in kıyamı ile ‘Zillet bizden uzaktır’ diyerek zulme ve zalime meydan okumayı Allah’ın (c.c) dinine ve emrine uymayan fasık hiçbir zorbayı tanımamayı, İslam’ın yücelmesi için korkusuzca mücadele etmeyi ve yiğitçe can vermeyi öğrendik.” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra Grup İnzar’ın Hz. Hüseyin’i konu alan  ezgi ve mersiyeleri seslendirmesi ile devam etti. Kürtçe ‘Ax Hüseyin’ eserinin seslendirildiği esnada kimi katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Nisanur Kılınç’ın Hz. Hüseyin üzerine okuduğu şiirin ardından programa konuşmacı olarak katılan Molla Cemal Çınar Hoca günün anlam önemine dair bir konuşma yaptı.

Muharrem ayında yaşanan önemli hadiselerden biri olan Kerbela olayından dersler çıkarılması ve Müslümanların birlik ve beraberlik içinde yaşaması gerektiğine vurgu yapan Çınar, “Ne zaman ki Müslümanlar, dünyalarına, menfaatlerine, şahsi ve toplumsal kavmiyetçiliği, mezhepsel, grupsal ve cemaatsel görüşlerini ümmetin, Kur’an’ın ve İslam yolunun önünde tutmuşsa, Allah (c.c), o zaman ümmeti perişan etmiştir.”dedi.

Hz. Hüseyin’in kıyamının iyi anlaşılması gerektiğini belirten Çınar, “Yezit zalim ve lanetlik bir insandır ve onun aveneleri de öyledir. Ama topluca kendisine karşı savaşa gittiği toplum, kafir ve inkarcı bir toplum değildi. Ehil olmayan liyakatsiz ve ehliyetsiz bir yönetim, ümmetin başına gelirse, ümmet ölse ondan daha iyidir., Allah Resulü, ‘Zalimler sizin başınıza amir olursa, yerin altı yerin üstünden sizin için daha hayırlıdır’ diye böyle buyuruyor.” ifadelerini kullandı.

“Hz. Hüseyin gözünü kırpmadan Kerbela’ya düğüne gider gibi gitmeye çalıştı”

Müslümanları, Müslüman bir amirin yönetmesi için Hz. Hüseyin’in Kerbela’ya gözünü kırpmadan gittiğine dikkat çeken Çınar, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü.

“Bir zalimin Müslümanların başına yönetime gelmesi   bir felaket olur. Hz. Hüseyin bunu bildiği için, bile bile şehit olmaya ve gözünü kırpmadan Kerbela’ya düğüne gider gibi gitmeye çalıştı. Günümüz Yezitlerini destekleyenlerin  Hz. Hüseyin’den, Kerbela’dan, Zeynep’ten ve şehadetten bahsetmeye ne hakkı olabilir   Bu gün Allah’ın (c.c) dinine düşman, Müslüman’ın çarşafına düşman, müminin namazına, niyazına ve duasına, Peygamberine düşman olduğunu her yerde deklare eden zalim değil midir? İnancımızla oynayan ve namusumuza düşman olan insanları bu ümmet destekleyebilir mi? Bunları destekleyen bir ümmetin Hz. Hüseyin’den, Kerbela’dan, Zeynep’ten ve şehadetten bahsetmeye ne hakkı olabilir.”

Çınar son olarak, “Yezit, Yezitliği ile Hz. Hüseyin başını gördüğünde ağlıyor. Çünkü Peygamberimizin o başı öptüğünü biliyordu. Ama şehit Yasin’i öldüren yezitler, Yasin’i öldürmekle yetinmediler. Yasin’i 70 bıçak darbesi ile şehit ettiler. Yetmedi üçüncü kattan aşağı attılar. İçindeki canavarı tatmin olmayıp yerdeki Yasin’in cesedini yaktılar. Yasin 16 yaşında idi. Fakat Hz. Hüseyin 54 yaşında bir yiğit idi.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir