• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Kılıçdaroğlu yine çark etti, kendini yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu anayasa konusunda çark etti. Daha önce PKK'ya yakınlığıyla bilinen İMC TV'de katıldığı bir programda skandal bir açıklama yaparak Anayasa'nın değiştirilemez 2. ve 3. maddelerinin değişikliğine evet dediklerini belirten Kılıçdaroğlu bu sefer kendini yalanladı.

KENDİNİ YALANLADI

NTV'nin canlı yayınında konuşan Kılıçdaroğlu, anayasayla ilgi önceki açıklaması sanki hiç yokmuş gibi yaparak "Bizim belli kriterlerimiz var tabii. İlk dört madde tartışma konusu olmaz. Laiklik ilkesi elbette zaten bütün siyasi partilerin de bir ortak amacı." dedi. CHP liderinin PKK'ya yakınlığıyla bilinen İMC TV''de farklı, NTV'de farklı konuşması kafaları karıştırdı.

HEMEN HÜRRİYET TOPA GİRDİ

Kılıçdaroğlu'nun PKK'nın kanalındaki skandal sözlerini temizleme misyonuna da hemen Hürriyet internet sitesi yetişti. Hürriyet manşetine "Kılıçdaroğlu: Anayasanın ilk 4 maddesi tartışılmaz" başlığını çekerek Kılıçdaroğlu'nun rezaletini aklamaya kalkıştı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun değişmesine evet dediklerini belirttiği o değiştirilemez maddeler:

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir