• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...

Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, GAP İdaresi Organik Tarım Küme Projesi uzmanları, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü temsilcileri, proje uzmanları, çiftçiler, öğretim üyeleri ile öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje ile Diyarbakır ilinde organik üzüm yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyleyen Proje Koordinatörü Doç. Dr. Gültekin Özdemir,  Projenin Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Koordinatörlüğünde Dicle Organik Meyve Üretici Birliği, Yeditepe Üniversitesi,  Fırat Üniversitesi Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü işbirliği ile yürütüleceğini belirtti. Tanıtım toplantısında proje ortaklarının yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin yürütülmesi sırasında üzüm üreticilerine modern bağcılık teknikleri, organik yetiştirme teknikleri, organik üzüm yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlı kontrolü, bitki besleme ve toprak yapısının iyileştirilmesi,  hasat ve pazarlama ile örgütlenme konusunda uygulamalı eğitimler verilecek.

Ayrıca proje kapsamında Ziraat Fakültesi bünyesinde organik üzüm suyu üretimi gerçekleştirilecek. Üretilecek ürünlerde marka oluşturulacak ve markalı organik ürünler Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi satış bürosunda satışa sunulacak. (İLKHA)