• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İTTİHAD`dan HDP`li Belediyeye sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Son aylarda yaşanan saldırıları, camilerin bunlardan zarar görmesi ve DBP'li Yenişehir Belediyesince bilbordlara Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin asılmasına tepkiler sürüyor.

Alimler ve Medreseler Birliği Başkanı Enver Kılıçaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge halkının, son aylarda yaşanan olayları desteklemediğini, bunlara tepki gösterdiğini bildirdi.

Kürtlerin, PKK ve HDP'den gördüğü zararı kimseden görmediğini öne süren Kılıçaslan, "PKK'nın hem maddi hem manevi olarak Kürtlere yaptığı zulüm, bugüne kadar hiç kimse tarafından yapılmamıştır. Kürtler kadar dindar bir millet yoktur. Binlerce, on binlerce, yüz binlerce Kürt genci dinsiz yapıldı. Allah'a, peygamberlere, kıyamete inanmıyorlar" görüşünü paylaştı.

"Kürtler, İslamiyeti gönüllü kabul etti"

HDP ve PKK'nın her fırsatta İslami değerlere hakaret ettiğini savunan Kılıçaslan, "Oysa, İslamiyet memleketimize geldiğinde Kürt milleti sahabelerle savaşmadan, gönüllü olarak İslamiyet'i kabul etti. Devlet olmadıkları halde şimdiye kadar İslam'ı en güzel şekilde yaşamışlardır" dedi.

Diyarbakır'da bilbordlara asılan afişe tepki

DBP'li Yenişehir Belediyesinin, "çocuk gelinlere dikkati çekmek" için bilbordlara astığı ve Hazreti Muhammed'e hakaret içeren afişe de tepki gösteren Kılıçaslan, şunları söyledi:

"(Yenişehir Belediyesi) Gerçekten siz Kürtlerin iyiliğini isteseydiniz, Kürtlerin haklarını isteseydiniz, Kürtlerin peygamberine hakaret etmezdiniz. Bu millet dindardır, bu millet Müslümandır. Bu millet peygamberi için canını, malını, evlatlarını verir."

"DBP'li bir tek belediye bile halkına hizmet etmiyor"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde birçok belediyenin DBP'nin elinde olduğunu dile getiren Kılıçaslan, buna rağmen halka hizmet vermediklerini öne sürdü.

Camilerin cephanelik olarak kullanılması

Mardin'de PKK mensuplarının bazı camileri mühimmat deposu olarak kullandığını belirten Kılıçaslan, 6  ve 7 Ekim'de de benzer olayların yaşandığına dikkati çekti.

"Camiler Allah'ın evleridir" sözünü hatırlatan Kılıçaslan, "PKK ve YDG-H, milletin camilerden uzaklaşmasını istiyor. Camileri silah deposu olarak kullanılmasını istiyorlar. Camiler sadece ibadet için yapılmıştır. 6 ve 7 Ekim'de de Kur'anları yaktılar, kitapları yaktılar" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir