• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
BESYO öğrencisi Avrupa şampiyonu oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)  Beden Eğitimi Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi Sinan Sadak şampiyonluk sevincini Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam`la paylaştı.

Milli takımda 7 Milli Sporcusu bulunan Batman Üniversitesi öğrencilerinden biri olan Sinan Sadak 14-18 Ekim tarihinde Gürcistan`ın Tiflis kentinde düzenlenen Gençler ve Büyükler kategorisi Güreş Şampiyonasında (60 kg) Gençlerde Gürcistanlı, Büyüklerde (61kg) Rus rakibini yenerek Avrupa Şampiyonasında her iki dalda  Altın Madalya`nın sahibi oldu.

Rektör Prof. Dr. Uluçam`ın makamında kabul ettiği Antrenör İbrahim Halil Kay ve genç şampiyon Sinan Sadak`ı tebrik ederek, teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu. Rektör Prof. Dr. Uluçam “Bu başarılar hem üniversitemize hem de bölgemize spor alanındaki gelişimine katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimizin bu tür başarıları bizi çok mutlu ediyor. Bu başarıda emeği geçenleri ve sevincini bizimle paylaşan şampiyon öğrencimize teşekkür ederim.” dedi.

Sinan Sadak 2012 (60kg) dünya ikincisi,  2014 yılında (61 kg) dünya şampiyonluğu kazanmıştı. Ayrıca Sinan Sadak 2016 yılı Mayıs ayında Tahran Büyükler Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanmış. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir