• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Can güvenliği için araçlara kışlık bakım yaptırılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kışı rahat geçirmek için araçlarda mutlaka kış bakımlarının yapılması noktasında uyarılarda bulunan oto tamircileri, sürücülerin hem kendi hem de başkalarının canını önmesemesi gerektiğini belirttiler.

Gaziantepli oto tamir ustalarından Hasan Çekiç, vatandaşlar kendi can ve mal güvenliği ve başkalarının can güvenliği için mutlaka araçlarının kışlık bakımını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Öncelikle antifriz derecesinin ölçülmesi gerektiğini belirten Çekiç, “Sürücülerimizin araçlarının kışlık bakımlarını erkenden yaptırmaları çok önemlidir. Kışlık bakımda aracın antifriz ayarlaması yapılır. Hava filtresi, bujileri, yağı, suyu, fren tertibatı kontrol edilir. Dizel araçlarda enjektör ayarının kışlık bakım sırasında mutlaka kontrol edilmesi gerekir.” dedi.

Kışlık bakımın masrafından kaçınmanın doğru olmadığını belirten Çekiç, “Antifrizlerin konulması, sileceklerin kontrol edilmesi ve kış lastiklerinin takılması lazımdır. Can güvenliği için bütün bakımların yapılması gerekiyor. Frenin tutmadığını düşünürsek kar lastiği olmadığında fren tutmaz ve kaza yapılırsa parayla gelecek şeyi canınla ödersin.” ifadelerini kullandı.

Can güvenliği önemli olduğu için bakım zamanında bakımların yapılmasının önemli olduğunu aktaran Tuğrul Tumruz isimli toplu taşıma sürücüsü ise “Günlük olarak toplu taşıma yapıyoruz. Bu riski kimse kaldıramaz. Taşıdığımız can bizim. Kendi canımızı nasıl düşünüyorsak yolcularımızın canı da bizim için o derece kıymetlidir. Araçların bakımı şart frenlerin kontrol edilmesi, kalorifer tesisatının kontrol edilmesi gerekiyor.  Yerine göre 3 ton yük taşıyor ve Gaziantep`in trafiği çok kalabalık dolayısıyla bakımların düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir