• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
'Sağlık çalışanları görevinin başındadır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’nin Şemdinli Devlet Hastanesi’ne yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonrasında doktorların istifa ederek ilçeyi terk ettikleri haberleri üzerine açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu, bölgedeki sağlık çalışanlarının istifasının ve bölgeyi terk etmesinin söz konusu olmadığını belirterek, sağlık çalışanlarının görevin başında olduklarını kaydetti.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajans’ına konuşan Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu, son zamanlarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle sağlık çalışanlarının sahada ciddi sıkıntılar çektiklerini vurguladı.

Çatışma ortamında ister istemez bazı sıkıntılar yaşandığını kaydeden Ensarioğlu, “Türkiye genelinde çatışma var ancak bölgemizde bu biraz daha fazladır. Sağlık çalışanlarımız özveriyle en iyi şekilde işlerini yaparak görevini en iyi şekilde ifa etmeye çalışmaktadırlar. Hakkari ilinin Şemdinli ilçesinde doktorların istifa ettiği son zamanlarda konuşuluyor. Söz konusu istifaların doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sağlık çalışanları hiçbir zaman hiçbir ideolojiye boyun eğmezler. Tek amaçları hizmettir. Bu yüzden bu işten kendini alıkoyma söz konusu değildir.” dedi.

Sağlık çalışanlarının gün geçtikçe yüklerinin ağırlaştığını ifade eden Ensarioğlu, buna şiddet eklenince büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Sıkıntıların çözülmesi noktasında ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Ensarioğlu, “Savaşın en şiddetli olduğu zamanlarda dahi sağlık çalışanları görevinin başındadır ve sağlık çalışanlarının dokunulmazlığı vardır.” diye belirtti.

“Acı çeken kim olursa olsun acı çekenlerin yanındayız”

Din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımı olmadan herkese aynı mesafede olduklarını kaydeden Ensarioğlu, “Acı çeken kim olursa olsun acı çekenlerin yanındayız. Kendini bilmez bazı kişiler sağlık çalışanlarını, bizi işimizden ve görevimizden asla alıkoyamaz. Sağlık çalışanlarını sık sık ziyaret ediyoruz. Elbette ki yaşadıkları bir takım sıkıntılar vardır. Çatışma ortamı cidden sıkıntılıdır. Herkes bilmelidir ki sağlık çalışanları art niyetli insanlara asla boyun eğmezler. Çünkü yapmış oldukları bir görev vardır. Bu kutsal görevi yapmak için kardeşlerimiz yıllarını vermiştir. Bu iş severek yapılan bir iştir. Sağlık çalışanları, birilerinden gelen tehdit ile görevi bırakmazlar.” diye konuştu.

Şemdinli’de sağlık çalışanları içerisinde tayini çıkan ve hizmet görevi sona erenlerin işi bıraktığı ya da istifa ettiği anlamına gelmediğini belirten Ensarioğlu, “Hizmeti bitmiş olan kardeşlerimiz var. Bu demek değil ki, bölgedeki sağlık çalışanları bölgeyi terk ediyor veya istifa ediyor. Bunu da art niyetli kişilerin söylediğini düşünüyorum. Evet, bölge biraz sıkıntılıdır. Bir çatışma ortamı var. En çok mağdur olanlar da onlardır ve savunmasızdırlar. Tek amaçları can kurtarmaktır. Temennimiz odur ki, gerek sağlık çalışanlarımızın gerek de halkımızın huzurlu, güven ortamında olan bir toplum içerisinde yaşamalarıdır.” dedi.

“Halkımız sağlıkçı kardeşlerine sahip çıkmaları gerekir”

Halkın sağlık çalışanlarına destek vermesi gerektiğini belirten Ensarioğlu, son olarak şunları söyledi: “Tabi ki sağlık çalışanları bu konuda başta gelir. Çünkü halkın en çok ihtiyaç duyduğu alan sağlıktır. Halkımızın da sağlıkçı kardeşlerine sahip çıkmaları gerekir. Sağlık çalışanlarını korumaları gerekiyor. Sağlık çalışanlarının ne derece fedakârlık yaptıklarını görmeleri gerekir. Bunu görür iseler sağlıkçı kardeşlerimizin ne derece kutsal bir görev yaptıklarının bilirler.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir