• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Peygamber Sevdalıları Gaziantep`te aşure dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi, Gaziantep Umut-Der, İhlas-Der, Rahmet-Der ve İlim-Der tarafından Muharrem ayı münasebetiyle binlerce esnaf ve vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Esnafı tek tek ziyaret ederek 4 bin 500 kişiye aşure ikram eden platforma bağlı derneklerin üye ve gönüllüleri, halkı, Gaziantep İHLAS-DER tarafından düzenlenecek 'Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası' programına davet etti.

GATEM toptancılar esnafına yapılan aşure ikramının ardından bir açıklama yapan Gaziantep Umut-Der Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt, Muharrem ayında hem Müslümanları sevindirecek, hem de üzecek ve hüzünlendirecek olayların yaşandığını söyledi.

Muharrem ayında birçok hadisenin yaşandığına dikkat çeken Karakurt, “Bu hadiselerin içinde hem Müslümanları sevindirecek, hem de üzecek, hüzünlendirecek olaylar yaşanmıştır. Gerek Müslümanları sevindiren gerekse de Müslümanları hüzünlendiren Hz. Hüseyin (r.a) şehadeti olan Kerbela olayı gibi olayları halka anımsatmak ve olayların içerisindeki mesajları halka ulaştırmak çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Gaziantep İHLAS-DER`in Gaziantep'te düzenleyeceği 'Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası' programına da destek vereceklerini belirten Karakurt, “Bununla da yetinmiyoruz. Bizim de üyesi olduğumuz Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İhlas Der, tarafından düzenlenecek olan ‘Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası` programına da halkımızı davet ediyoruz. Burada önemli olan Hz. Hüseyin (r.a) kanı ile bize vermek istediği mesajın iyice anlaşılması ve bundan ders alınmasıdır.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir