• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
`Rojhat Doğru hakkında adli tahkikat başlatılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 6-7 Ekim olayları mağdurunun elinde silah gördüğünü iddia ettiği Gelê Kürdistan TV muhabiri Rojhat Doğru`ya Vali, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Savcısı ve Baro Başkan ve Emniyet Müdürünün katılımıyla GGC tarafından “Yılın Başarılı Gazetecileri” ödülü verilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

6-7 Ekim olaylarının mağdurlarından Rıdvan Özdemir`in avukatı Şaban Dalgın, hakkında şikâyet bulunan birine ödül verilmesini şaşkınlıkla izlediklerini ve bunu kabul etmediklerini söyledi.

Henüz şüpheli konumunda olan bir kişinin Vali ve Başsavcı huzurunda ödüllendirilmesine tepki gösteren Dalgın, “Müvekkilim Rıdvan Özdemir, 7 Ekim 2014 tarihinde yaşanan olaylar esnasında yaralandı ve uzun bir süre yoğun bakımda kaldı. 16 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`nde ifade vermiş ve ‘Rojhat ismindeki bir elinde silah bir elinde de kamera bulunan kişinin kendisine saldıranlar arasında yer aldığını` belirtmiştir. O tarihten şimdiye kadar ifadesinde belirterek şikâyetçi olduğu kişiler hakkında herhangi bir dava açılmamış, bir işlem yapılmamıştır. Şikâyetçi olduğu kişiler arasında yer alan muhabirin ödüle layık görülmesi ve ödül töreninde vali ve adaleti temsil eden başsavcının bulunuyor olmasını yadırgıyoruz.” dedi.

Söz konusu muhabirle ilgili müvekkilinin verdiği ifadenin işleme konulmasını isteyen Dalgın, “Henüz şüpheli konumunda olan birinin yargı safahatı tamamlanmadan vali ve başsavcı önünde ödül almasını kabul etmiyoruz. Bu, ne bir valiye ne de bir savcıya yakışır. Çünkü üzerinde ifade bulunan şahıs henüz kendini temize çıkarmamıştır. Rojhat isimli şahısla ilgili müvekkilimizin vermiş olduğu ifadenin işleme konulmasını ve konulmayacaksa yeniden adalete, yargıya başvuruda bulunacağımızı belirtmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

6-7 Ekim olayları mağdurlarından Rıdvan Özdemir, 16 Ekim 2014 tarihinde emniyette verdiği ifadede, Rojhat Doğru isimli muhabirin olaylar sırasında yüzü maskeli grupların yanında bir elinde kamera diğer elinde de tabanca gördüğünü ve bu tabancayla ateş ettiğini beyan etmişti.

Rojhat Doğru`yu olaylarla ilgili basına yansıyan fotoğrafından tanıdığını belirten Özdemir, emniyette verdiği ifadede şu bilgileri vermişti: “07 Ekim 2014 tarihinde ikindi namazı sonrası Köy-Der isimli dernek civarında bulunan arkadaşlarımla bayramlaşmak için yürürken cadde üzerinde yüzleri kapalı, oldukça büyük bir kalabalık gördüm. Bu şahısların ellerinde silah, taş, sopa, satır bulunuyordu. Bu grup içerisindeki bir şahsın yüzü açıktı. Bu şahsın bir elinde kamera diğer elinde ise tabanca bulunuyordu. Bu şahsın yanında bulunan 3-4 kişinin yüzleri kapalıydı. Bu şahıslar, benim bulunduğum Muhammediye Camii`ne doğru ateş ediyorlardı. Bana kurşun isabet ettiği için yaralandım ve yaklaşık 2 gün boyunca hastanede tedavim yapıldı. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra haberlerde Rojhat isimli bir muhabirin fotoğrafının yayınlandığını gördüm. Bahsettiğim, bir elinde kamera diğer elinde silah bulunan ve benim bulunduğum yere doğru ateş eden şahıs adı geçen GK muhabiri Rojhat isimli şahıstır. Ben bu şahsı daha önceden hiç görmemiştim, haberde fotoğrafını görünce tanıdım. Olayda yaralanmama sebep olan GK muhabiri Rojhat isimli şahıs ve yanlarında bulunan yüzleri kapalı şahıslardan davacı ve şikâyetçiyim.”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından düzenlenen "Yılın Başarılı Gazetecileri" ödül törenine; Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Daştan, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Baro Başkanı Tahir Elçi, Vali Yardımcıları ve merkez ilçe kaymakamları katılmıştı.

6-7 Ekim olayları mağdurlarından olan Rıdvan Özdemir ise düzenlenen törenin organizatörü GGC`ye ve katılımcılarına Rojahat Doğru`yu ödüllendirdikleri için tepki göstermişti.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir