• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
Olaylar sağlık sektörünü de vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede son zamanlarda yaşanan çatışmalı ortamdan sağlık sektörü de olumsuz yönde etkilendi. Olaylardan önce Irak`tan ve diğer illerden Batman`a çok sayıda hastanın gelip hastanelerde tedavi olduğunu belirten özel hastane sahipleri, olaylardan sonra yaklaşık 3 aydır neredeyse kimsenin gelmediğini söylediler.

Batman`da özel bir hastanenin yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Dinç, devlet hastanelerinde çok sayıda doktorun bölgeden ayrıldığını ve vatandaşların bu kaotik ortamdan huzursuz olduğunu ifade etti.

Huzursuzluk bizi de etkiledi

Huzursuzluk ve çatışmanın ister istemez kendilerini de etkilediğini söyleyen Dinç, “Olaylardan önce il dışından sadece bizim hastaneye hemen hemen her gün en az 50 hasta gelirdi. Bizim dışımızdaki diğer hastanelere ise daha fazla hasta giderdi. Yaklaşık 3 aydır yaşanan olaylardan sonra il dışından bize şuan günde 1 hasta gelmez oldu. Diğer hastanelerinde bizden pek farkı yok. Çok mecbur kalınmadıkça dışarıdan bize hasta gelmiyor. Şırnak, Silopi, Siirt ve çatışmaların yoğun olduğu yerlerdeki hastalar bize gelmekte zorlanıyor. Zor şartlarda ancak 112 aracılığıyla gelen hastalar var. Onun dışında insanların gelmeye imkânı yoktur.” dedi.

Olaylardan dolayı dışarıdan hasta gelmemektedir

Daha önce Irak'tan da kendilerine hasta geldiğini ifade eden Dinç, “Onlar da bu çatışmalardan dolayı gelmez oldu. Önceleri sadece Irak'tan bize gelen hasta sayısı 20`den aşağı değildi. Bazen 50 hastayı da buluyorduk. Bu olaylar başladıktan sonra şu an bir tane hasta dahi gelmemektedir. Bu seçimden sonra dileğimiz bu ortamın iyi olmasıdır. Yanı başımızda bir Suriye var. Suriyeli fabrikatörleri gördük, şu an memleketimize geldikleri yerlerde üzerinde oturabilecekleri bir kilimleri bile yok. Suriyeliler iç savaştan kaçmış, bizim memleketimize sığınmışlar. Allah korusun bizim başımıza Suriye gibi bir durum gelirse bizler nereye gideceğiz. Allah`a duamız huzurun sağlanmasıdır.” (M.Fatih Akgül - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir