• DOLAR 32.523
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2480.57
  • ...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü, çağrı esaslı olarak tekrar açılan KOBİ Proje destek programı ile ilgili Siirt OSB`deki işletmeleri ziyaret ederek markalaşma ve kurumsallaşmaya yönelik yapacakları projelere 150 bin TL`ye kadar destek verileceğini belirtti.

KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç yaptığı açıklamada, işletmelerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve piyasada uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmeleri gerektiğini söyledi.

Erkılıç, “Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ`lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmek artık zorlaşmış bir durumdur. İşletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı hedeflemeleri gerekir. Teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almaları gerekir. İşletmelerin kurumsallaşma ve markalaşmaları önemli bir durumdur. İşletmelerimizin markalaşma ve kurumsallaşmaya yönelik yapacakları projelere 150 Bin liraya kadar hibe destek verilecektir.” dedi.

Erkılıç, projeye 30 Kasım`a kadar başvurulabileceğini aktardı. (İLKHA)