• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Şiddet olayları halka zarar veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede yaşanan şiddet olaylarından dolayı iş yapamayan esnaf ve çatışmalardan rahatsız olan halk, İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuştu. Bölgede huzur ve barış ortamı istediklerini beyan eden Kâhta halkı, çatışmaların kimseye fayda vermeyeceğini ve bu olayların bir an önce son bulması gerektiğini söyledi.

PKK`nin olayları tırmandırdığını ifade eden Abdullah Aslan, Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve diğer doğu illerinde yaşanan olayların bütün ülkeyi rahatsız ettiğini belirtti.

Çözüm sürecinin tamamlanmadığını belirten Aslan, “Çözüm süreci tamamlansaydı çok güzel sonuçlar elde edilirdi. Ancak çözüm sürecinde bazı yanlış adımlar adıldı. Öncelikle muhataplar yanlıştı. Devlet sadece PKK`yi değil bütün Kürt halkını, Müslümanlar ve bu bölgede yaşayan herkes muhatap alınmalıydı.” diye konuştu.

“PKK sivil halka zarar verdi”

Esnaflık yapan Ali Tekin ise PKK`nin sivil halka, esnafa zarar verdiğini söyleyerek, “Olan bölge halkına, bölgenin ticaretine ve turizmine oluyor. Hepimiz bu olaylardan zarar gördük. Bu olayların son bulması hepimizin arzusudur.” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinde yanlışlar yapıldığını belirten Tekin, “Çözüm süreci başı-sonu belli olmayan, kimsenin haberdar olmadığı bir muammaydı. Çözüm adına neler yapıldı ne vaatler verildi veya neler verilmedi kimsenin bu konuda bilgisi yok. Toplum liderlerinin içinde olmadığı, bölge halkının içinde olmadığı, topyekûn bir milletin içinde olmadığı bir süreçti. Bu şekilde çözüm sürecinin hedefine ulaşılmayacağı belliydi ve ulaşılmadığı da gözler önünde.” ifadelerini kullandı.

Kırtasiye sektörü işletmecisi Muzaffer Bozkurt, esnaf olarak hiçbir iş yapamadıklarını hatta bazen siftah bile yapamadıklarını kaydetti. Bozkurt, “Bu olayların müsebbibi her kimse eğer biz onlardan bu dünyada hakkımızı almazsak da öbür dünyada elimiz yakalarında olacak. ” dedi.  (Ömer Faruk Aydın/Aydın Evren - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir