• DOLAR 32.57
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2487.318
  • ...
70 yaşındaki tümör hastası sağlığına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Boyun bölgesinde omurilik sinirini ezen tümör hastası 70 yaşındaki bir kadın, Batman`da özel bir hastanede yapılan başarılı bir operasyonla tümörü alınarak sağlığına kavuştu.

Tümör hastası kadın şiddetli boyun ağrısı, baş dönmesi, dengesizlik, kol ve bacaklarda kuvvet kaybı nedeni ile Batman`daki özel bir hastanenin Beyin Cerrahi Polikliniğine başvurdu. Hastanenin Beyin Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. M. Bülent Önal tarafından yapılan muayene ve tetkiklerinde hastanın boyun bölgesinde, omurilik kanalı içerisinde, omurilik sinirini ezen bir tümör ile karşılaşıldı.

Doç. Dr. Bülent Önal tarafından ameliyata alınan hastanın yaklaşık 4 saat süren cerrahi sırasında 2 boyun omuru çıkarıldı. Omurilik zarı açılarak omurilik sinirini ezen tümör mikroskop altında özel aletlerle tamamen çıkarıldı. Sonrasında çıkarılan 2 boyun kemiği yerine özel bir protez yerleştirildi. Ameliyatta herhangi bir komplikasyon olmadığı gibi hasta cerrahi sonrası yürütülerek yemek yemesine de izin verildi. Ameliyatında yüksek riskli kol ve bacaklarında risk olan hastanın tamamen iyileştiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doç. Dr. M. Bülent Önal; geçmişte boyun bölgesi omurilik tümörleri sadece İstanbul ve Ankara`daki büyük merkezlere sevk edilirken son 1 buçuk yıldır bu tip tümörlerin ve beyin tümörlerinin tedavisinin kendileri tarafından başarılı şekilde yapılabildiğini söyledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir