• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
`Türkiye fincancı katırlarını ürküttü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük Memur-Sen Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa`da düzenlenen programda çok sayıda sendikacı ve siyasetçi bir araya geldi. Özel bir restaurantta saat 18.00`de düzenlenen programa akşam yemeğinin yenilmesinin ardından başladı.

Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen`in sendikacılıkta üstlendiği misyona ve son günlerde meydana gelen Türkiye`deki siyasi gelişmelere değindi.

Çelik`in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Memur-Sen Konfederasyon Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikacılıktaki anlayışı değiştirmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

Hak aramayı bir erdem olarak gören hak ararken de haddini bilen bir anlayışla sendikacılığı kavga zemininden çıkarıp, rekabet zemininde hizmet sendikacılığı olarak formatladıklarını ifade eden Yalçın, “Sendikacılığı köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat, devletin karakolu olarak görenlere inat sendikacılığın merkezine insanı koyarak Türkiye`yi gerçek sendikacılıkla buluşturduk.” dedi.

Diğer sendikaların darbe yanlısı olduklarını ifade ederek bu durumu eleştiren Yalçın, memurların hakları konusunda süreci iyi okuyamadıklarını söyledi.

17-25 Aralık operasyonlarını eleştiren Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletin çocuğun kursağından eksilttiği paraları, hizmet bekleyerek himmet ettiği rakamları yanlış değerlendirenler 17-25 Aralık`ta muhtıra vermeye kalkıştıklarında biz ‘hizmetinizi hezimete, cemaatinizi cerahate çevirmeyiniz` dediğimizde mesele ‘dershane` dediler. ‘Dershane olmazsa çocuklar dağa çıkarlar` dediler. Meselenin dershane olmadığı 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır Belediyesinin arka kapısından girip el tutuşanlardan suçüstü oldular. Bu yüzden bu ülkede kuruş sendikacılığı yerine duruş sendikacılığı yapmaya devam edeceğiz.”

“Türkiye fincancı katırlarını ürküttü”

Türkiye`nin son yıllarda birçok alanda yaptığı atılımlarla fincancı katırlarını ürküttüğünü dile getiren Yalçın, son dönemde Türkiye`de meydana gelen olayların bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye`nin bir daha 90`lı yıllara dönmemesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Yalçın, “Charlie Hebdo ruhunu getirip Diyarbakır Yenişehir`de billboardlarda asan nezaketsiz ve haddini bilmezlerin bu ülkede bir daha bu cesareti bulmaması için, sizlerin hissiyatını Diyarbakır`daki 55 billboardu ‘Hz. Resule selam` diye süsleyen STK`ların duruşunun ve umudunun bitirilmemesi ve diz çöktürülmemesi için, Yasin Börü`lerin ölmemesi için, bir daha 90`lı yıllara dönülmemesi için büyük ve güçlü olmak üye sayımızı 1 milyona çıkarmayı herkesin üzerinde bir görev olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir