• DOLAR 32.604
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.349
  • ...
Bülent Arınç Van'da konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç Memur-Sen tarafından Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Tecrübe Gençlikle Buluşuyor’ programında konuşan Arınç, önemli açıklamalarda bulundu.

HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde baskı ve tehditle barajı aştığını ifade eden Arınç, HDP/PKK’nin 1 Kasım seçimlerinde de benzer bir taktik izlediğini belirterek, “Bunlar kandan beslenmişler. Terörden beslenmişler. Şiddetten beslenmişler. Sorunun bir parçası olanın sorundan şikayeti olur mu?” diye sordu.

“Kavakçı’nın başına gelenler örtüsünden dolayıydı”

1995 yılından bu yana mecliste bulunduğunu ve birçok kademede görevler aldığını ifade eden Arınç, meclise girdiği yıl Merve Kavakçı’nın yaşadıklarını hatırlatarak, “Merve Kavakçı İstanbul’dan milletvekili seçilmişti mazbatasını almıştı. Yemin etmek içim parlemento kürsüsüne çıktığında bir güruh dışarı diye bağırdı. Başbakan hakaret etti. Bu hanımefendiye provokatör denildi. Hatta ihanetle suçlandı. Sırf başörtüsünden dolayı bunlar yapıldı.” dedi.

Arınç’a neden AK Parti’den ayrıldın sorusu

Bu arada bir vatandaşın yüksek sesle “Mücadeleyi biliyor ve birçok şeyin farkındasınız. Neden AK Partiyi bıraktınız sorusuna” Arınç 20 yıl yetmez mi? Yanıtını verdi.

“HDP 7 Haziranda bu oyları tehdit ve şantajla aldı”

HDP/PKK’nin bölgede yürüttüğü baskı ve şiddet politikasına değinen Arınç, “7 Haziran seçimlerinde bu oylar nasıl alındı? Büyük bir kısmı tehdit ve şantajla, korkutarak. Biz bunu yaşıyoruz. Daha şurada bile gireceğimiz kahvenin sahibine ‘sakın bunlara ikramda bulunma onların oturmasına müsaade etme.’ Demelerinden tutunuz bir başka yerde muhtarlara ‘sakın onların toplantılarına gitme yoksa şöyle olur’ tehditleri bunlar en basitleri şimdi silahlı adamlarıyla köylerde, beldelerde yol keserek, eşkıyalık yaparak, korkutarak ‘buradan bize istediğimiz kadar oy çıkmazsa bundan sonra başınıza gelecekleri düşünün’ diyerek tehditler savuruyorlar.” şeklinde konuştu.

“Bunlar kandan beslenmişler”

HDP’li vekillerin Hakkâri, Van ve farklı yerlerde tehditler savurduğunu aktaran Arınç, “Bunlar kandan beslenmişler. Terörden beslenmişler. Şiddetten beslenmişler. Sorunun bir parçası olanın sorundan şikayeti olur mu? Bu yüzden Kandil’in veya Türkiye’deki bazı şer odaklarının tesirinden kendilerini kurtaramazlar.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Eski başbakan yardımcısı ve AK Parti Van 1. Sıra Milletvekili Beşir Atalay ise, bu seçimin bir kader seçimi olduğunu dile getirerek, “Bu seçim şu veya bu partinin iktidar olmasıyla ilgili bir seçim değil. Bölgenin kader seçimi Van’ın kader seçimidir.” diye konuştu.

Program yapılan konuşmaların ardından sona erdi. (Murat Dalgın - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir