• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Japonya`da Bilanço Giderek Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PEKİN - Japon polisinden dün akşam yapılan açıklamada, felaketlerde 12 bin 787 kişinin öldüğü, 14 bin 991 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. Ölü sayısı Miyagi`de 7 bin 818, Iwate`de 3 bin 728 ve Fukuşima bölgesinde ise bin 113 olarak açıklandı.


Japon yetkililer, depremdeki kayıplardan bazılarının felaket bölgesinde olmayabileceğini, bu kişileri tsunaminin denize sürüklemiş olmasının muhtemel olduğunu, 2004 yılındaki büyük tsunami felaketinde olduğu gibi, kayıpların çoğunun cesedinin bulunamayacağını belirtiyor.

JAPONYA`DA 2. NÜKLEER SANTRAL KRİZİ

Çin yerel medyasındaki haberde, Japonya`da Fukuşima nükleer santralinde sorunlar henüz çözülememişken, ülkede önceki gün meydana gelen 7.4 şiddetindeki artçı depremin ardından Onigawa nükleer santralinde de radyoaktif su sızıntısı meydana geldi. Santraldeki sızıntının nedenini bulmak için araştırma başlatıldığı açıklandı.

Japon Nükleer Güvenlik Kurumu, Miyagi`deki santralin reaktörlerinden ve yakıt havuzundan sızan suyun az miktarda olduğunu açıklarken, radyasyon seviyesinin tehlikeli düzeyin altında olduğunu vurguladı.

JAPONYA’DA ELEKTRİK TASARRUFU ÇAĞRISI

Japonya hükümeti, elektrik şebekesinde oluşabilecek daha büyük sorunları engellemek için halktan tasarruf yapmalarını istedi.

Çin Tencent sitesinde yer alan haberde, Ticaret Bakanlığı’nın enerji tüketimini büyük kullanıcılardan yüzde 25, küçük sanayi kullanıcılarından yüzde 20 ve ailelerden de yüzde 15-20 azaltmaları isteğinde bulunduğu bildirildi. Japonya`da yaşanan deprem ve tsunaminin ardından enerji santrallerinin zarar görmesi sonrasında ülkenin enerji kapasitesinde ciddi oranda azalma meydana geldiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir