• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Diyarbakır halkından İslami STK`lara teşekkür, belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, DBP`li Yenişehir Belediyesi`nin Peygamber Efendimize hakaret içerikli karikatürün yer aldığı afişleri billboardlara asmasına tepki olarak Diyarbakır`ın 55 noktasına `Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik` ayeti ile ‘Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah` sözünü içeren afişleri astı.

Peygamber efendimize sevgi içerikli afişlerin asılmasını anlamlı bulduklarını ifade eden Diyarbakır halkı, afişlerin asılması ile halkın bilinçlendiğini belirtti.

Kürtlerin namusuna ve dinine düşkün olduğunu dile getiren Gamze Adıyaman, “PKK/HDP zihniyeti dini yok etmek için mücadele ediyor. Kız çocuklarını dağa kaldırarak namusu yok ettiler. Şimdi sıra dindedir. Bu namussuzluğu Kürtlere gerçekten yapıştırdılar. Nerede ahlaksızlık   varsa, altında PKK/HDP zihniyetinden olan insanlar var. Şimdi bize din konusunda saldırmaya çalışıyorlar. Bizi asla yıldıramazlar. 3-5 tane çapulcunun yaptığı pankart ve afiş  hiçbir zaman bizi yıldıramayacaktır. Kesinlikle bu duruma sessiz kalmayacağız. Diyarbakır halkı da sessiz kalmasın. Namus gitti, şimdi sıra dinde. Zaten din gitti mi her şey biter. Bu dini asla yok edememeliler. Şeyh Said din elden gidiyor diye kıyam etti. Şu an bu isyanın tekrar çıkması gerektiğine inanıyorum. HDP/PKK zihniyetini herkesin görmesini istiyoruz.  Bugün yaşananlar görünürde olanlardır, bu işin görünmeyen tarafı da var. Bir insan özgürlük istiyorsa, başkalarının özgürlüğüne saldırı yapmamalıdır.” dedi.

“Tepki gösterilmesi iyi bir şey ama daha sert olmalıdır”

STK`lar tarafından asılan afişleri olumlu bulduğunu söyleyen Adıyaman, “Bence bu yapılanlar yetersiz. Tepkiler daha sert olmalıdır. Hani açık açık her şeyi yapıyorlar. Slogan atılması, tepki gösterilmesi iyi bir şey ama daha sert olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Peygambere hakaret içerikli afişin sahabeler şehri Diyarbakır`a yakışmadığını belirten Muhammed Nebi Rıdvan da, afişi yapanın ve yayanın büyük bir yanlış yaptığını söyledi.

“Afişler çok güzel olmuş yapanlardan Allah razı olsun”

Rıdvan, “Yazıklar olsun o kişiye ki, böyle bir afişi astı. Yarın ahirette nasıl cevap verecek? Rabbim bize birlik beraberliği, Kur`an ile yaşamayı bizlere nasip esin. Biz ne sağdayız ne de solda, biz Allah`ın yolundayız, O`nun dediklerini yapmak zorundayız. O afiş çok kötü bir afiştir. Hele hele Diyarbakır`a hiç yakışmayan bir afiştir. Diyarbakır sahabe diyarıdır. Dünya kâinat Peygamber Efendimiz için yaratılmışken, nasıl olur da hakaret edilir. İslami Sivil Toplum Kuruluşların astığı afişler çok güzel olmuş, yapanlardan Allah razı olsun.  Dinimiz bir bütündür. Biz Müslümanlar da birlik olacağız inşallah. Peygamber Efendimize dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur.” diye konuştu.

“Biz Selâhaddin Eyyubi`nin, Şeyh Said`in torunlarıyız”

Asılan afişle ilgili tepki gösteren Mihrican Kaçmaz ise DBP`li Yenişehir Belediye`sine tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 

“Yüzde 95`i Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Ümmetin Peygamberine yapılan bu hata kabul edilemez. Her ne kadar belediye, ‘biz bilmiyorduk` dese de inandırıcı değildir. Bu karikatürü nasıl bilmezler, 5 yaşındaki bir çocuk bile bu karikatürü bilir.  Ben asılan karikatürü gördüm dikkatimi çeken bir şey oldu. Sakal, sarık ve cübbe dikkatimi çekti. Bunları görünce insanın aklına Müslüman gelir. Bunu çocuk istismarı için yapıyoruz diyorlarsa, bugün kendi rızaları olmadan küçük çocukları dağa götüren onlardır. Siz hiç Müslümanlardan çıkıp ortalığı yakıp yıkan birini gördünüz mü? Ben şahsen görmedim. Bunu da onlara söylemek istiyorum. Biz Selâhaddin Eyyubi`nin, Şeyh Said`in torunlarıyız. Onlar kendilerini Şeyh Said`in,  Selâhaddin`i Eyyubi`nin torunu olarak görmeyebilir, bunu da onlardan beklemiyoruz. Zaten onlar bu zatları hak etmiyorlar.”

“İslami STK`ların afiş asmalarını iyi buluyorum, bir hatırlatmadır”

Pespaye afişe tepkinin daha sert olması gerektiğine vurgu yapan Kaçmaz devamla, “İslami STK`ların afiş asmalarını iyi buluyorum, en azından bir hatırlatmadır. STK`lar tepkilerini ortaya koyuyor. Basın açıklaması yaptılar. Bunlar olması gereken şeyler ama, daha farklı şeyler yapılmalı. Bence sokaklara çıkıp bu rezilliği insanlara anlatabilirler. Daha büyük bir mitingin yapılması gerekiyor.” İfadelerini  kullandı.

Peygambere hakaret içerikli afişin bilinçli asıldığını söyleyen Abdulkadir Güneş de, böyle bir hakaretin Diyarbakır`da yapılmasının Müslümanları derinden üzdüğüne vurgu yaptı.

“STK`ların tepkisi çok güzeldi ve olması gerekiyordu”

Güneş, “Buradaki Müslümanların tepkisini ölçmeye çalıştılar. İnşallah halkımız uyanır, bunlara gereken cevabı verir.  Bu olay sadece bir STK`nın bir partinin veya bir şahsın meselesi değil, bu bütün Müslümanların Peygamberine yapılan hakarettir. Hiçbir vatandaşın bunu kabul etmemesi gerekir. Buna inşallah bir daha cesaret edemezler. Müslümanların kutsal değerlerine saldırmayı bir tarafa bırakmalıdırlar. STK`ların tepkisi çok güzeldi ve olması gerekiyordu. Gereken cevap aynı anda verilseydi iyiydi. Bazı Müslümanlar bu tepkiyi aynı anda gösterdiler, fakat yeterli değildir. İnşallah bu yapılanlar Müslümanların uyanmasına vesile olur.” Dedi.

Peygambere hakaretin çok çirkin olduğunu belirten Kadri Öncü ise, Peygambere hakaretin kabul edilemez olduğunu söyledi.

STK`ların Yenişehir Belediye`sine tepki amaçlı astığı afişleri de değerlendiren Öncü şunları söyledi:

“STK`ların astığı afişleri millet görürse, kalp gözünü açacağını düşünüyorum. Afişler millete büyük bir maneviyat verecek. Bu afişler oldukça, millet biraz daha Peygamberini sevecek, biraz daha sahiplenecektir.”  (M.Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir