• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Malatyalı STK'lardan DBPli Belediyeye karikatür tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesinin billboardlara Peygamber Efendimize hakaret içerikli karikatür asmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Malatya ve ilçelerinde faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları ve Malatya Sivil Toplum Platformu,   İslam’ın mukaddesatlarına yönelik gerçekleşen bu hakaretin çok büyük bir provokasyon olduğuna dikkat çekiler.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Malatya Şubesi Başkanı Kerem Yıldırım: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde belki de telafi olmayacak çok büyük bir provokasyona imza attı.  Hatırlanacağı üzere, 2006 yılında Danimarka’da bir gazete tarafından Hz. Muhammed’e (sav) yönelik hakaret içerikli karikatür yayınlanmış, bu İslam ümmetinde büyük bir infiale sebep olmuş ve bu alçaklığa en büyük tepki de Müslüman Kürt halkı tarafından Diyarbakır’da gösterilmiştir Karikatürlerin asılmasını onaylayan yetki sahipleri  istifa etmeli ve söz konusu partiyle belediye yetkilileri, kamuoyu önünde özür beyan etmelidir. Sorumlular kamuoyu önünde hesap vermelidir.” dedi. 

Toplumun vicdanına ağır hasar veren bu eylemin, iki satırlık bir özürle telafi edilemeyeceğini belirten Yıldırım: “Hangi amaçla ve niyetle yapılırsa yapılsın, bunun izahı ve hoş görülmesi mümkün değildir. İşine geldiğinde emekli müftüyü, işine geldiğinde bir eş cinseli aday göstermekten imtina etmeyen bu saygısız anlayışı kınıyor; bu özensiz ve dikkatsiz çalışmanın, toplumun vicdanına verdiği ağır hasarı baştan savma bir açıklama ile telafi edemeyeceklerini bilmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı..  (M. Ali Batı-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir