• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile Gülen grubuna yakın İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi.

Kayyum, usülsüzlük yapıldığı iddia edilen ya da yapılan özel kurumlara ve şirketlere devlet tarafından atanan yöneticidir.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun "Şirket yönetimi için kayyım tayini" başlıklı 133. maddesi kapsamında verilen kararda, "Cumhuriyet Başsavcılığının talebi kabul edilerek, şirketlere, yönetim organının yetkilerinin tümü ile devredildiği kayyumlar atanması ve yeni yönetim kurulunun atanan kayyumlarca oluşturulması yönünde karar verilmiştir" denildi.

Eylül ayı başında Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen Koza İpek Grubu'nun 23 şirketine yönelik soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alınmış emniyetteki sorgularının ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilmişti. Savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 7 kişiye, il ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti.

Ankara Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen operasyonda, İpek Üniversitesi, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evi ve Kanaltürk-Bugün TV Ankara temsilciliklerinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) ekipleri 1 Eylül Salı günü arama yaptı.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir