• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Diyarbakır`da çatışmalar sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi 53. Sokak'ta bulunan Surkent Villalarında IŞİD`e ait hücre evi olduğu iddia edilen evlere eş zamanlı düzenlenen baskınlarda çıkan çatışmalar sona erdi.

Saat 04.00 sıralarında yapılan baskın sırasında tuzaklanan bombanın patlaması sonucu ilk anda 7 polis yaralandı. Yaralı polisler hastanede tedavi altına alınırken 2 polis hayatını kaybetti. Olay yerinde çıkan çatışmada İŞİD üyesi oldukları belirtilen 7 kişi öldü.

Edinilen bilgilere göre Huzur Evlerinde IŞİD`le bağlantılı olduğu iddiasıyla birçok eve baskın düzenlendiği bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyete götürülenler arasında kadın ve çocukların da olduğu belirtiliyor.

Biri 2 katlı dubleks, 2'si de apartman dairesi olmak üzere 3 hücre evine düzenlenen baskınlarda, şiddetli çatışmalar öğlen saatlerine kadar devam etti.

12 kişi sağ yakalandı

Çok sayıda ev işyerine düzenlenen baskınlarda 12 kişinin sağ olarak yakalandığı belirtildi. Çatışmanın yaşandığı 2 villada yangın çıktığı görüldü. Çatışmaların ardından bölgeye gelen olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürerken, olay yerinde ambulans ve itfaiye de hazır bulundu.

Sabah erken saatlerde başlayan ve uzun süre devam eden şiddetli çatışmalar nedeniyle bölgedeki İçkale ve Huzurevleri ilkokulları tahliye edildi. Öğrenciler evlerine gönderilirken, sabah saatlerinde işyerlerini açmaya gelen esnaflar da kepenk açamadı.

Çatışmaların devam ettiği bölgedeki Sıtkı Göral Caddesi üzerinde zaman zaman siyah ranger araçlarının gezdiği görüldü. Görgü tanıkları, Mekke Camii minaresinde keskin nişancıların olduğunu iddia etti.

Olay yerinde oturan yakınları için endişelenenler çeşitli yerlerden gelerek barikatların önünde bekledi. Operasyon kapsamında kapatılan bölgede yaşayanlar evlerinde mahsur kaldılar.

Başbakan Yardımcısı açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da saatler süren çatışmanın bilançosunu açıklayarak, "Önemli bir IŞİD grubu etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Kurtulmuş, Diyarbakır`daki operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Cuma gününden beri takip edilen; farklı istihbarat gruplarının ortak operasyonuyla sabah 04.00'da başladı. Rutin aramalarda koçbaşı ile kapı açılırken beklenmedik şeyle karşılaşıldı. Kapı açılırken bubi tuzakları patlatılarak 2 arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu çerçevede 3-4 evde devam eden operasyonlarda 7 İŞİD militanı öldürüldü. 12 tanesi de sağ olarak ele geçirildi. 2 şehidimiz dışında 5 yaralı polisimiz var.” dedi.

Diyarbakır Valiliğinden açıklama

Çok sayıda ev iş yerine düzenlenen baskınlarla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahallesinde bir adreste çatışma çıkmış, çatışmada Polis Memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuştur. Devam eden çatışmada 5 Emniyet Mensubu yaralanmış, tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.” denildi.

Açıklamanın devamında, düzenlenen baskınlarda 7 kişinin öldürüldüğü, 12 kişinin de yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi. Ayrıca yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve dokümanın ele geçirildiği belirtildi. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir