• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Hilvan'daki içme suyu sorunu çözüme kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan’ın en büyük problemlerinden biri olan içme suyu sorunu, belediyenin çalışmaları sonrasında ilçeye su verilmesiyle çözüme kavuştu.

Atatürk Barajından alınacak olan içme suyu, Hoşin Mahallesinde bulunan terfi merkezinden Kaplan Tepe Mevkiinde bulunan 3 bin tonluk su deposuna pompalanmaya başlandı. Yeni şebeke suyunun 5 bin 500 aboneye ulaştığı belirtildi.

İlçeye verilecek suyun vanasını açan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, duyduğu heyecanı dile getirdi.

İlçeye geç su verildiğini, bu yüzden tüm Hilvan halkından özür dilediklerini belirten Bayık, “'Göreve geldiğimiz günden beri Hilvan'ın en büyük sorunu olan içme suyu sorununu çözmek için tüm ekibimiz ile beraber var gücümüzle çalıştık. Ancak bu büyük projeyi yüklenici firmaların işi geciktirmesinden dolayı zamanında tamamlayamadık. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı geciktiğimiz için Hilvan halkına karşı mahcup olduk. Ama gecikmeli de olsa Hilvan'a su geldiği için, Allah’a binlerce kez şükrediyorum.” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise ilçeye verilen suyun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir