• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
`Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası` programına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İhlas Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İHLAS-DER), tarafından, 27 Ekim Salı günü Yatsı namazının ardından saat 19.30'da Hollywood düğün salonunda Muharrem ayı münasebetiyle ‘Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası` adıyla bir etkinlik düzenlenecek.

Kerbela olayını anlatan konuşmaların yapılacağı etkinlikte,  Grup İnzar sanatçılarının, Kerbela Şehitleri ve Hazreti Hüseyin'i anlatan ezgi ve ilahileri seslendireceği bildirildi.

‘Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası` etkinliğine tüm Gaziantep halkını davet eden İHLAS-DER Başkanı Abdulhakim Övet, düzenleyecekleri programla ilgili bilgi verdi.

Muharrem ayında birçok önemli hadiselerin meydana geldiğini belirten Övet, bu olayların en önemlisinin de Kerbela faciası olduğunu vurguladı.

Kerbela`da zalime hiçbir şekilde boyun eğmemeyi ve zulmü kabul etmemeyi öğrendik

Övet, “Malumunuz Muharrem ayı Allah`ın (c.c) haram kılmış olduğu aylardandır. Yine bu ayda Aşure günü var. Bu günde birçok önemli hadiseler meydana gelmiştir. Bu olaylardan en önemlisi de Kerbela faciasıdır. Kerbela olayında Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin (r.a) ve 72 arkadaşı katledilmiştir. Peygamberimizin Ehli beyti esir alınmıştır.  Biz müminler o günden beri bu acıyı kalbimizin derinliklerinde sürekli hisseder olmuşuz. Bu katliamı hiçbir zaman unutmamışızdır. Çünkü Hz. Hüseyin (r.a) şehadeti ile ve zulme ve zalime başkaldırması ile biz şunu öğrenmişiz ki, zalimler hiçbir şekilde layık olmadığı makamlarda olmayacaklar. Biz Kerbela`da zalime hiçbir şekilde boyun eğmemeyi ve zulmü kabul etmemeyi öğrendik. Bizler Kerbela olayında Hz. Zeynep`i de hatırlamak istiyoruz.” dedi.

‘Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası` etkinliğine tüm Gaziantep halkını davet eden Övet, “İhlas Kültür İlim ve Yardımlaşma Derneği (İHLAS-DER) olarak 27 Ekim Salı günü akşam saat 19.30`da Hollywood düğün salonunda ‘Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası` etkinliği düzenleyeceğiz. İnşallah tüm halkımızı programımıza davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir