• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Heniyye İntifada için net konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hareketin Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği etkinliğe video konferansla katılan Heniyye, "Yeryüzünde hiç bir güç bu intifadanın ateşini söndüremez. Bu intifadayı, hedeflerine ulaşmaması adına yürütülen çalışmalara karşı korumalıyız" dedi.

"Bugün elimize tarihi bir fırsat geçti ve Filistin meselesinde önemli bir dönüm noktasından geçiyoruz. Bu nedenle halkımızı ve tüm grupları intifadaya sahip çıkmaya çağırıyoruz" diyen Heniyye, Filistinlilerin kaybettikleri haklarını geri alması ve intifadanın devamı için ortak bir strateji üzerinde anlaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Heniyye, intifadayı ve Filistin halkının hak arama mücadelesini başarısızlığa uğratma çalışmalarının sonuçsuz kalacağı vurgusu yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ürdün'den ayrılmadan önce yaptığı ve devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, Ürdün ile İsrail'in, Harem-i Şerif ve Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilerek 24 saat denetlenmesi konusunda anlaştığını, Netanyahu'nun da Müslümanların Harem-i Şerif'te namaz kılmalarına, gayrimüslimlerin ise sadece ziyaret etmesine imkan tanıyacak bir politika izlemeyi kabul ettiğini duyurmuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir