• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
PKK`nin hastane saldırısına SAĞ-ÇEV`den tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`liler geçtiğimiz gün Hakkâri`nin Şemdinli ilçesinde devlet hastanesi yakınlarında bomba yüklü aracı infilak ettirmişti. Patlamada, hastanede büyük çapta hasar oluşurken sağlıkçılar olaya tepki gösterdi.

Batman`da faaliyet yürüten Sağlık ve Çevrecilik Derneği de (Sağ-Çev) yapılan saldırıyı kınadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş saldırının ardından sağlık hizmetlerinin durduğuna dikkat çekti. Güneş, “Şemdinli Devlet Hastanesine çok yakın bir yerde patlatılan bombalardan dolayı hastane şuanda çoğu servisi ameliyathane, doğumhane ve acilin bir bölümü kullanılamaz hale gelmiştir. Sağlık yönünde hastane durmuş durumdadır. Bu sebeple şuanda hastanede çalışan sağlık personellerinden doktorlar, hemşireler sağlık personellerin çoğu istifa etmiş ve şehri terk etmiş durumdadır. Hastaneye giden hastalar muayene ve ameliyat olamıyor. Doğuma giden hastalar bile doğumhanelere alınamıyor. Bu saldırıyı yapanları lanetliyorum.” dedi.

Sendikaları yaşanan olay karşısında tepkisiz kalmamaya davet eden Güneş, “Sağlık sendikaları acil bir şekilde çalışmalar yapmaları lazımdır. Bir an önce Şemdinli`ye sağlık personelinin ivedilikle götürülmesi gerekir. Sağlık çalışanların can güvenlikleri sağlanması gerekir.” diye konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir