• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
Batman`da `Hz. Hüseyni Anma Etkinliği` düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Kozluk ilçesinde faaliyet gösteren İlim Der, Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela çölünde şehid edilişlerinin 1376`ncı yılı münasebetiyle ‘Hz. Hüseyni Anma Etkinliği` düzenledi.

Yamaçlı dernek binasında düzenlenen program İsmail Tufan`ın Kuran`ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kerem Etiz, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Etiz, “Muharrem`in kelime anlamı hürmet edilen demektir. Haram ayların ilki Muharremdir ve bu ayda can, mal ve namus emniyettedir. İşte bu muharrem ayında, bu hürmet edilen ayda bu acı olay gerçekleşmiştir. Kerbela olayı üzerinden 1376 sene geçmesine rağmen Müslümanların kalbinde bir sızı ve bir elem olarak yerini tutmuştur.” dedi.

“Hz. Hüseyin, Allah`a olan ahdi yerine getirmenin adıdır”

Muharrem denilince Kerbela, Kerbela denilince Hz. Hüseyin`in akıllara geldiğini söyleyen Etiz, “Hz. Hüseyin, Allah`a olan ahdi yerine getirmenin adıdır. Hz. Hüseyin Allah`a ve Resulüne icabet etmenin adıdır. Hz. Hüseyin bir duruştur, çağdaş firavunlara karşı bir Musa, Nemrutlara karşı bir İbrahim`dir. Hz. Hüseyin, hakkın içindeki hak ile batılı birbirinden ayıran bir çizgidir.” diye konuştu.

Etiz, “Hz. Hüseyin`in Yezid`e karşı Kerbela`daki duruşu, ruhu ve çağları aşan mesajı anlaşılabilseydi bugün, Müslümanlar bu halde olmazlardı. Yanlışa yanlış deme erdemi Müslümanların ahlaki vasfı olmadığı müddetçe de bu zelil durumdan kurtulmaları zor olacaktır.” ifadelerini kullandı.  

Diyarbakır`da Peygamber Efendimize hakaret içeren afişlerin bilbordlara asılmasına da değinen Etiz, “Sözde kendini Müslüman atfeden bazı insanların Peygambere karşı yaptıkları bu çirkin ve necis saldırının kabul edilemez. Bunu yapan zihniyet, ahlak ve erdemden yoksundur.  Peygambere düşmanlığın hiçbir kimseye getirisini olmaz.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde bulunan Zümrüt Kent Camii`nde imamın, Yenişehir Belediyesi`nin Peygambere hakaret ettiği billboard olayını kınaması üzerine DBP`lilerin karşı çıkmasını hatırlatan Etiz, bu zihniyetin Hz. Hüseyin`i şehit eden zihniyetten farksız olduğunu söyledi.

Program Said Aksoy tarafından seslendirilen ilahilerinden ardından, Hz. Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela`da şehit edilişlerini konu alan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Etkinlik Molla Süleyman Bağatır tarafından yapılan duanın ardından, dağıtılan aşure yemeğiyle son buldu. (M. Said Aksoy- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir