• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Gaziantep'te Muharrem Ayı ve Aşure konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Şahinbey Aile ve Dini Rehberlik Bürosu işbirliği ile “Muharrem Ayı ve Aşure” konulu bayanlara yönelik bir konferans verildi.

İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı “Kardeşlik” temalı sinevizyon katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep il Müftüsü Ahmet Çelik, Muharrem Ayı ve Aşure gününün paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin sembolü olduğunu belirterek, “Bu günlerde birbirimize kenetlenerek hem ülkemizde hem dünyada barışın tesisine çalışmamız gerekir.”dedi.

Daha sonra kürsüye gelen il Müftü Yardımcısı Esma Erten ise günün anlam ve önemini anlatan bir konferans verdi.

Muharrem ayının Allah’ın ayı olduğunu ifade eden Erten, “Muharrem ayı, tarih boyunca birçok olayın yaşandığı mübarek bir ay olarak da tanınmış ve hicri yılımızın da birinci ayı olarak tespit edilmiştir. Aynı zamanda bu ayda ilahi bereket ve feyzin arttığı gibi insanın salih amellerini arttırması ve günahlardan da uzak durması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bülbülzade Hafızlık Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin seslendirdikleri ilahilerle devam eden program yapılan dua ve aşura ikramıyla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir