• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kaçak kömür satıcılarına dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların soğumasıyla birlikte halk, Kış hazırlıklarına başlarken Gaziantep Mahrukatçılar Odası, kaçak kömür satıcılarına karşı vatandaşları uyardı.

Konu ile ilgili uyarı ve tavsiyelerde bulunan Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, kaçak kömür satıcılarının birçok vatandaştan ücreti peşin aldıktan sonra ortadan kaybolduğunu belirtti. Keklik, Mahrukatçılar Odası'nın logosunun bulunduğu yerlerden kömür alınması tavsiyesinde bulundu.

Keklik, “Vatandaş kömür alırken kaçak satışlara dikkat etmeli. Şehir içindeki irtibat bürolarının dışında Mahrukatçılar Odası amblemi olmayan iş yerlerinden vatandaşın kömür almaması gerekiyor. Odaya kayıtlı olmayan kaçak kömür satıcıları her yıl vatandaşlarımızı dolandırıyorlar. Vatandaşlarımız kömür alırken dikkat etmelidir.”dedi.

Kaliteli kömür kullanılması tavsiyesinde de bulunan Keklik, “Her yıl kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır. Vatandaşlarımız birinci ve ikinci kalite olan kömürlerin dışında kaçak olan kömürleri almasınlar.” ifadelerini kullandı.

Kaçak kömür satışı yapan yerlerin kömür fiyatlarını uygun gösterdiğini ancak daha sonra vatandaşların mağdur olduklarını söyleyen Keklik, “Vatandaş, ucuz kömür alayım derken kaçak kömür almasın. Halk, ucuz ürün aldım derken elindeki paradan oluyor. Kaçak satışlarla ilgili tüm iş yerlerimizle beraber mücadele ediyoruz.” diye konuştu.

Oda olarak soba zehirlenmelerine karşı önlemler aldıklarını, ancak bunun yeterli olmadığını belirten Keklik, belediyelerin de mahallelerdeki sosyal tesislerde bu konu hakkında eğitim seminerleri vermesi gerektiğini söyledi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir