• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
"Deprem değil, yanlış yapılanma ve bina öldürdü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halit Yakut 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen depremlerin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada depremlerin değil, yanlış yapılanma ve binaların ölümlere neden olduğuna dikkat çekti.

“İnsanı deprem değil, yanlış yapılanma ve bina öldürür”

Bu tür acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Yakut, “Geçen 4 yıla rağmen depremin halen acılarını içimizde hissediyoruz. Zihnimizde, yüreğimizde ve belleğimizde hala o acı tarihin izleri duruyor. Bu izler, yaşadığımız sürece de mutlaka hayatımızın bir parçası olarak bizimle yaşayacaktır. Kentimizin her alanda olduğu gibi bu tür doğa afetlerini bir daha yaşamamasını canı gönülden diliyorum. Şunu unutmayalım, insanı deprem değil, yanlış yapılanma ve bina öldürür. Hatalardan ders çıkarmalı ve kayıpların sıfıra indirgenmesi yolunda minimum zarar doğuracak önlemlerin alınmasını hem vatandaşlık hem de toplumsal bir sorumluluk gereği görmemiz gerekiyor.” dedi.

Yakut son olarak depremlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yakınlarına ise bir kez daha sabır dileğinde bulundu.  (Murat Dalgın - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir