• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
`Haraç istediler sonra eşimi dağa kaldırıp evimi yıktılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe Sanayi (Kuçe) Mahallesi`nde belediye görevlileri tarafından evinin ve iş yerinin yıkılmasına tepki gösteren Gülistan İpek adındaki hamile kadın, yıkım emrini veren belediye yetkilisinin eşini dağa kaldırdığını ve kendisinden haraç istediğini iddia etti.

Evinin imara aykırı ve kaçak inşa edildiği gerekçesiyle belediye tarafından yıkılmasına tepki gösteren Gülistan İpek, Eşref adındaki belediye yetkilisinin evlerini yapmaları için kendisine izin verdiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Yıkım esnasında sinir krizleri geçiren hamile kadın Gülistan İpek, ayrıca eşi Mehmet İpek`in, Eşref adındaki belediye yetkilisi tarafından kaçırılıp dağa kaldırıldığını, eşinin 4 ay boyunca evine gelemediğini ve kendisinden haraç istenildiğini ileri sürdü.  Hamile kadının evinin yıkımı esnasında çok sayıda polisin güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Ardından belediye ekipleri yıkımı gerçekleştirdi.

Yıkım emrini veren belediye yetkilisinin Eşref adında biri olduğunu ve bu evi kendisinin izniyle yaptığını belirten İpek, “Eşref belediyede müdürdür. Gelip bana inşaatı yapabileceğimi Eşref söyledi. Yalan ise gelsin yüzüme söylesin. Belediye gidip gelip, benden haraç istiyordu. Eşref benim eşimi dağa kaldırdı, dört ay boyunca eşim dağda rehin kaldı. Ben burada tek başımaydım. O gelip bana yap dedi. Benim arkamda banka mı var. Neden bana izin verdi. Ben burayı yaparken, daha inşaat halindeyken gelip bana yapma deseydiler. Eşref bana gelip yukardan izin geldiğini söyledi. Yukardan deyince sen zaten anıyorsun nerden izin geldiğini. Ama şimdi gelip evimi yıktılar.” diyerek yaşadığı mağduriyetleri anlattı. 

Öte yandan kimi mahalle sakininin iddiasına göre, Mehmet İpek`in dağa kaçırılmasından sonra, yakınları tarafından belediye yetkilisi olduğu ifade edilen Eşref adındaki kişiye 500 bin TL ödenmiş ve bir hafta sonra İpek, serbest bırakılmış. Yaşananlara şahitlik ettiklerini belirten mahalle sakinleri, olayların rant paylaşımından kaynaklandığını ileri sürdü.

Yıkılan evin, kimi belediye yetkililerine resmi olmayan yollarla para ödendikten sonra inşa edildiği iddia edilirken, ancak ev, yanı başındaki okulun bahçesi ve Devlet Su İşleri alanına girdiğinden dolayı yıkım emri çıkarılarak yıktırıldığı belirtildi. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir