• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
Çirkin karikatüre sahip çıktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde bulunan Zümrüt Kent Camii`nde Cuma Hutbesi veren İmam Fuat Ezgi`nin, DBP`li Yenişehir Belediyesinin astığı Peygambere hakaret içerikli afişe tepki göstermesi üzerine DBP`li olduğu belirtilen bir grup Cuma Namazını terk etti.

Zümrüt Kent Camii İmamı Fuat Ezgi, verdiği Cuma hutbesinde, önceki günlerde Diyarbakır caddelerine asılan Peygambere hakaret içerikli karikatürü eleştirdiği esnada ve herhangi bir siyasi söylemde bulunmamışken cemaatin içinde bulunan ve görüntülere de yansıyan bir kişi aniden ayağa kalkıp imama tepki gösterdiği ve camide fitneye sebep olduğu görülüyor.

Hutbenin başlangıcında Kürt halkının İslam`a ve onun Peygamberi olan Hz. Muhammed`e olan saygı ve hürmetinden bahseden Ezgi, “Namaz kılmayan, oruç tutmayan hatta içki içenler bile Peygamberine dil uzattırmazdı. Peki, bugün aynı şeyleri söyleyebiliyor muyuz? bize ne oldu.” dedikten ten sonra bazı örneklerle hutbesine devam ederek, “Bugün maalesef eski hassasiyetleri göremiyoruz. 10 yıl önce Danimarka`da yayınlanan ve Peygamberimize hakaret içeren bir karikatür vardı. Dünyada büyük bir infiale sebep olmuştu. Hatta buna en büyük tepkiyi de Diyarbakır`da İstasyon meydanında toplanan 2 milyon insan göstermişti. Kim için? Hz. Muhammed için. İlk başlarda Türkiye`deki medya bunu görmemişti.  Peki, şimdi ne oluyor da Şehr-i Amed`imizde, sahabeler ve enbiyalar şehri olan Diyarbekir`imizde Peygambere hakaret içeren bu karikatürler reklam panolarına asılıyor.”  dediği esnada camide bulunan bir kişi hemen ayağa kalkıp imama tepki gösteriyor.

İmam hutbesine devam ederken ayağa kalkıp tepki gösteren kişinin, “Seçim arifesinde neden böyle konuşuyorsun. Sen hutbende siyaset yapıyorsun, böyle konuştuğun için ben arkanda namaz kılmayacağım.” dediği ve bu esnada bir grubun hep beraber ayağa kalkıp kendisiyle beraber camiyi terk ettikleri görüntülere yansıyor.

Daha sonra hutbesine devam eden Zümrüt Kent Camii İmamı Fuat Ezgi, amacını şahıslarla, kurumlarla uğraşmak ya da didişmek olmadığını belirterek, gayesinin iyiliği emretmek ve kötülüklerden sakındırmak olduğunu söyledi.

Fitnenin büyümemesi için hutbesine hiçbir şey olmamış gibi devam ettiğini vurgulayan Ezgi, namazdan sonra, namazı terk edenlere karşı cemaatin tepki gösterdiğini belirtti.

Karikatürü kimin yayınladığına bakmadığını, kendisinin sorumlu bir Müslüman olarak yapılan hakarete tepki gösterdiğini söyleyen Ezgi, “Başımdaki saç telleri sayısınca canım olsa hepsini Peygamberimiz için feda ederim.” dedi.  (M. Sıddık Bilge –İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir