• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
Çocuklara değerler eğitimi de verilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Öğretmenevi toplantı salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, ilkokul müdürleriyle tanışma toplantısında bir araya geldi.

Tanışma toplantısına, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş ve Batman merkezinde eğitim veren ilkokul müdürleri katıldı. Tanışma toplantısında kendini tanıtan Milli Eğitim Müdürü Aslan, Okul Müdürlerine yaptığı konuşmada nitelikli eğitim ile değerlerine bağlı bireyler yetiştireceğiz dedi.

Öğretmenin toplumun manevi mimarı ve rol modelleri olduğunu ifade eden Aslan; “Öğretmen toplumda doğru rol model ve yeniliğe açık olmalı. Öğretmenlerimiz müfredatımızı iyi bilmeli ve takip etmeli. Birinci sınıfa başlayan bir öğrenci okulda sadece okumayı ve yazmayı öğrenmemeli,  oyun oynamayı, tuvalete gitmeyi, arkadaşlık kurmayı, bahçede oynamayı, sevmeyi ve saygı duymayı da öğrenmeli. Milli Eğitim Bakanlığının müfredatı bu amaçla hazırlanmıştır.  Çocuklarımıza eğitim verirken, aynı zamanda değerler eğitimini de vereceğiz. Hedefimiz iyi insan, güzel insan, nitelikli insan yetiştirmek, kısacası değerlerine bağlı insan yetiştireceğiz. İdareci ulaşılabilir olmalıdır, sizler de okullarınızda her zaman ulaşılabilir olun, ben de ulaşılabilir olma gayreti içindeyim. Her zaman güler yüzlü olun ve kapınız her zaman velilere açık olsun.” diye konuştu.

Aslan, yaptığı konuşmanın ardından Okul Müdürlerinin talep ve önerilerini dinledi.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir