• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Sur halkı zararlarının karşılanmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da son zamanlarda yaşanan şiddetli çatışmaların halka ve esnafa büyük zararlar verdiğini belirten Sur halkı, mağdur oluklarını bundan dolayı zararlarının karşılanmasını istedi.

Diyarbakır`da meydana gelen çatışmalı ortamın ardından ekonomik sıkıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Çatışmaların izlerinin en yoğun görüldüğü yer ise Sur ilçesi oldu.

Çatışmalarda pek çok ev ve işyerinin yanı sıra Mimar Sinan tarafından yaptırılan Kurşunlu Camisi de zarar gördü.

İlçe halkı çatışmaların bir daha olmaması temennisinde bulunarak çatışmalardan en çok kendilerinin zarar gördüğünü ifade etti.

Pek çok ev ve işyerinin hasar gördüğü Sur ilçesinde PKK`liler tarafından kazılan hendeklerden bir kısmı halen kapatılmamış. İlçe sakinleri, mahallede yaşanacak bir yerin kalmadığına dikkat çekerek, ilçenin Suriye`den farkının kalmadığını belirtti.

“Belediye ve polis, ‘Yetkimiz dışında` dedi”

2 bin TL zararı olduğunu belirte televizyon ustası Mehmet Güneş, zararının karşılanması için belediyeye gittiğini ancak bu zararın ödenmesi konusunda ‘Bu konu, yetkimiz dışındadır.` cevabını verdiklerini kaydetti.

Kendisinin belediyeden sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne gidip kendisinin mağduriyetinin giderilmesini talep ettiğini ancak, yetkili polisin talebini reddettiğini söyledi.

Halk olarak bu olayların olmasının kendilerine zarar verdiğini ve kendilerinin böyle olayları uygun görmediğini dile getiren Güneş, “Böyle olaylarda halk zarar görüyor. Kazancımızla ancak kendi karnımızı doyurabiliyoruz. Zor bela kendimizi doyuruyoruz. Bu mahallede yaşayan insanlar görüldüğü gibi fakir kesimdir.” ifadelerini kullandı.

“Zarar gören halktır”

Evinin sokağa çıkma yasağından sonra kapıları kırılarak basıldığını kaydeden ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise  “Polis sokağa çıkma yasağının olduğu günde dahi evi basmadı ancak yasak bittikten sonraki günün sabahında evimin kapıları kırılarak basıldı. Hiçbir suç teşkil eden delil olmamasına rağmen evimin kapıları kırıldı. Zararımızın giderilmesini istiyoruz. 2 bin TL`nin üzerinde zararımız var. Yetkililerden bir çare bulmalarını bekliyoruz.” dedi.

Çatışmalarda Fatih Paşa(Kurşunlu) Cami ve Süleyman Nazıf İlkokulu da büyük hasar görürken Sur ilçesinin birçok Mahallesi`nde PKK`liler tarafından ara sokaklara kazılan hendeklerin doldurmadığı gözden kaçmadı. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir