• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Dünyayı Kendisi İçin Kavga Edenlere Bırakın! (Doğrugenç Haftanın Yazısı)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yalancının saygı gördüğü, boş konuşanın baş üstünde tutulduğu, hakkın güçlüye verildiği, zulmün zayıfa reva görüldüğü, insanlığın para etmediği, çıkarların kutsallaştığı, insanların köleleştiği, paranın tanrılaştırıldığı, kadının değersizleştiği bu dünyada öyle bir zaman ki nasihat eden sıkıcı, boş konuşmamak için sükût eden içine kapanık, tebessüm eden deli, okuyan aptal, zulme rıza gösteren sadık, haksızlığa karşı gelen de asi muamelesi görüyor.

 

Küçüklerimiz saygısız, büyüklerimiz sorumsuz, yöneticilerimiz zalim, zenginlerimiz cimri, din adamlarımız samimiyetten uzak, akıllılarımız kurnaz, efendilerimiz tembel, geçmişimiz kötü, geleceğimiz ise geçmişimizi aratıyor. Toprağın altı dahi toprağın üstünden hayırlı artık. Haddinden fazla özgürlüğe sahip olan herkes, özgürlüğün kölesi artık. Anlaşılan o ki, dünyayı kendisi için kavga edenlere bırakıp ahiretimize yönelmeliyiz.

 

Ne azgınlaşan nefsimizi öldürebiliriz ne de şeytanı oyuna getirebiliriz. Ancak, her şeyimize sahip olmak için çok şeyimizden vazgeçmeliyiz. Bizi muhabbetten ve aşktan mahrum bırakan her şeyi elimizin tersiyle itmeliyiz. Bizden çalınan her şeye tekrar sahip olmak dışında her şeyi çıkarmalıyız aklımızdan. Biz vazgeçtikçe şeytanın oyun taşları azalacak ve oynayacak taşı kalmadığında oyunu kaybetmiş sayılacak. Nefsin dahi elinde bir rehine olacak. Her şeyi kazanmak için her şeyden vazgeçmek gerekiyor. Ne kadar çok sahip olursan, o kadar çok köle olursun.

 

Muhammed Sıddık Bilge / Diyarbakır (Bağlar) – Yaş: 24

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL
Diyarbakır`dan Muhammed Sıddık Bilge kardeşimiz, değerlerin alt üst olduğu iyiyle kötünün birbirine karıştığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. Böyle bir zaman diliminde bize hak ile batılı, iyiyle kötüyü, doğruyla yanlışı ayırt edebilecek bir anlayış ve görüşe ne kadar da muhtacız. Bunu bize Kuran`ın çağlar üstü mesajından başka verebilecek bir kitap veya hayat nizamı elbette yoktur. Kuran bizim varlığı/eşyayı asıl hakikatiyle görmemizi sağlar. Kuran`a göre yaşamamızın önündeki en büyük engel olan dünya sevgisi ve bağlılığını öz cümlelerle ifade etmişsiniz. Tecrübelerinizi de paylaştığınız yeni yazılarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olun.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir