• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
Davutoğlu,"Halkı 90`lı yıllardaki teröre teslim etmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa`daki mitingde sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Van`da ne söylediysem o sözlerin arkasındaydım. 90`lı yılların terörüne de, 90`lı yılların JİTEM`ine de bu halkı teslim etmeyeceğiz.” dedi.

Mitingin düzenleneceği Topçu Meydanında saatler öncesinden kolluk güçlerince gerekli güvenlik önlemleri alındı. Mitinge gelen vatandaşlar yapılan aramalardan sonra alana alındı. Güvenlik önlemlerinin had safhada olduğu miting alanı helikopterle havadan kontrol edildi.

Başbakan Davutoğlu, saat: 17.00`de başlayan mitinge, Gaziantep`teki  temaslarının ardından havayoluyla geldi. Mitingde AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi birer konuşma yaptı. Daha sonra mitingde Şanlıurfalılara seslenen Davutoğlu, burada önemli mesajlar verdi.

Birilerinin partisinin mitingi öncesi sosyal medyadan Şanlıurfalıları korkutmaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, ama buna rağmen tüm Urfalıların meydanda olduğunu belirtti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nu PKK`nin avukatlığını yapmakla eleştiren Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu, ‘Bir askerin taziye evinde PKK niye silah bıraksın ki` demiş. Yahu sen PKK`nın avukatı mısın? Ankara saldırısı sonrası  onunla görüştük. Ama o ne yaptı? Görüşme sonrası bize şantaj yapmaya çalıştı. Biz de diyoruz ki: Açıklamazsan namertsin. Biz milletimizin huzura çıkamayacak hiçbir sözü ağzımızdan çıkarmayız. Şimdi ise Paralelin verdiği akılla ‘Oslo Belgelerini gördüm ama açıklamıyorlar` diyor. Kimse paralelin yalanlarına inanmıyor artık.”

Van`da halkın AK Parti`ye gösterdiği yoğun ilgiyi hazmedemeyen HDP Eş Başkanının, kendisinin Van`da kullandığı sözlerini çarpıtarak,   iftira attığını söyleyen Davutoğlu, “Biz kimseyi tehdit diliyle tehdit etmedik. Ama onlar 7 Haziran`dan sonra halkı tehdit ettiler. 6-7 Ekim`de Kobani olaylarını bahane ettiler. Hükümetimizi DAEŞ ile işbirliği yapmakla suçladılar. DAEŞ ne kadar nankörse, ne kadar alçaksa, ne kadar hainse, PKK de o kadar hain o kadar korkaktır. Biz hiç kimsenin arasında fark gözetmedik. Kim Suriye`de, Irak`ta kardeşlerimize zulmettiyse karşısında bizi bulur.”

“Van`da ne söylediysem o sözlerin arkasındaydım” diyen Davutoğlu, “ 90`lı yılların terörüne de, 90`lı yılların JİTEM`ine de bu halkı teslim etmeyeceğiz. Kim 90`lı yıllara dönmek isterse, çelik bir irade ile onun karşısında duracağız. Kim 90`larda olduğu gibi insan hak ve hürriyetlerini yok sayarsa, onun karşısında duracağız. Ama 90`lı yıllarda olduğu gibi, terör çetesi kuranlara karşı duracağız. Bu sözlerim birilerinin zoruna gitmiş. Çünkü onlar kardeşin kardeşi katletmesini istiyorlar.” diye konuştu.

“Şanlıurfa-Mürşitpınar için Hızlı tren çalışmalarını başlatacağız” müjdesini de veren Başbakan Davutoğlu “Söz verdiğimiz 600 yataklı Devlet Hastanesinin büyük bir kısmını tamamladık. Ocak ayında açacağız. Bin 800 konut daha inşa edeceğiz. Atatürk Barajı ile Şanlıurfa`ya su getiriyoruz. Şanlıurfa`nın uçsuz bucaksız ovaları suya doyacak. 25 bin ton kapasiteli pamuk borsası ile, 90 bin ton kapasiteli hububat borsasını kuracağız.” diye konuştu. (Mehmet Demir/Ramazan Casuk/Mustafa Gül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir