• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da Aile hekimlerine Madde Bağımlılığı Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12-21 Ekim tarihleri arasında Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından aile hekimlerine yönelik bağımlılık eğitimi verildi.

“Tütün, Alkol ve Diğer Madde Bağımlılıkları ve Kısa Müdahale Teknikleri“ ile ilgili verilen eğitimde tütün, alkol ve diğer bağımlılık yapıcı maddeleri kullanan düşük ve yüksek riskli bireylerin kullandığı maddeyi bırakmasını sağlayacak ve bağımlı olmasını önleyecek müdahalelerin, aile sağlığı merkezlerinde uygulanması amaçlanıyor.

Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde verilen eğitim, AMATEM ve Psikiyatri Servisi sorumlu hekimi Uzm. Dr. Özgür Deniz Değer, Psikolog Leyla Edemen ve Sosyal Çalışmacı Ayten Erdoğan tarafından düzenlendi.

Eğitime toplam 122 aile hekimi 6 grup halinde katılırken, katılımcılara “Bağımlılık, Bağımlılığın fizyolojisi Bağımlılık Yapıcı Maddeler – Etkileri-Komplikasyonlar, Tedavi ve Acil Durumda Müdahale, Tütün Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığının Zararları-Bırakmanın Yararları, Nörobiyolojisi ve Bırakmanın Yolları, 5A-5R Yaklaşım, Motivasyonel Görüşme, Tütün Bağımlılığında Davranışçı Bilişsel Yöntemler ve riskli kullanıcılara yönelik kısa müdahale teknikleri gibi  konularda bilgi verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir