• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van depreminin üzerinden 4 yıl geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van depreminin 4. yılında kentin birçok yerinde hala depremin izlerini görmek mümkün. Deprem sonrası esnaf bir türlü toparlanamazken, silinmesi beklenen vergi borçları ise sadece ertelendi.

Depremin yıldönümü nedeniyle Van Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan imzasıyla yapılan açıklamada, 23 Ekim ve 09 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan 2 depremde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralandığı ve milyonlarca liralık maddi hasarın oluştuğu ifade edildi.

Depremin verdiği zararları ortadan kaldırmak üzere devletin bütün imkânlarını seferber ettiği belitilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin dört köşesinde yaşayan bütün milletimiz, gerek maddi yardımlarıyla, gerek duaları ve manevi destekleriyle Van halkının yanında yer almış ve yaraların bir an önce sarılması için inanılmaz bir güç birliği oluşturmuştur. Bugün 4. yılını andığımız bu acı olaydan kaynaklanan olumsuzlukların, hemen hemen tamamı ortadan kaldırılmıştır. Yüce Allah`tan bir daha böyle acıları Van`ımıza, ülkemize ve insanlık âlemine yaşatmamasını dilerken, depremde hayatlarını kaybeden tüm hemşerilerimize Allah`tan rahmet diliyor, yakınlarının acılarını yeniden paylaşıyor, saygılar sunuyorum.”

23 Ekim 2011`de yaşanan depremde 604 kişi hayatını kaybederken, 9 Kasım`da yaşanan 5,6 şiddetindeki depremde ise, 44 kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişi ise yaralanmıştı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir