• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
Böbrek taşı tedavisinde lazer rahatlığı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Böbrek taşlarının tedavisinde uygulanan lazer yöntemi hakkında Üroloji Uzmanı Dr. Tuğrul Türker, “Günümüzde teknolojik gelişmeler sayesinde böbrek taşlarında endoskopik tedavilerin yeri artmıştır. Holmiyum lazer ürolojide geniş kullanım alanına sahil olup, düşük komplikasyon oranı ve yüksek hasta konforu sağlamaktadır.” dedi.

Dr. Türker, böbrek taşlarının genellikle idrarın, idrar yollarına geçmeden önce toplandığı böbreğin orta kısmındaki toplayıcı yapılarda meydana gelen, idrardaki kalsiyum ve ürik asit gibi belli maddelerin kristalleşmesi ve bu kristallerin zamanla kümeleşmesi sonucu oluştuğunu söyledi.

Beslenme bozukluğu gibi nedenlerin böbrek taşının oluşumunu tetiklediğini dile getiren Dr. Türker, beslenme bozukluğunun haricinde özellikle B6 vitamini, sitrat ve magnezyumun az tüketilmesi halinde böbrek taşı oluşumun artabileceğine dikkat çekti.

Böbrek taşı tedavi yöntemleri hakkında konuşan Dr. Türker, şunları söyledi: “Böbrek taşı çoğunlukla 2-4 hafta arasında kendiliğinden düşer. Bundan dolayı doktorunuz günde 2-3 litre su içmenizi ve ağrı kesici almanızı önerebilir. Kendiliğinden düşmeyen ve hastada farklı şikâyetlere neden olan taşlar, farklı yöntemlerle tedavi edilebilir. Bunlara; taş kırma, kapalı (endoskopik)üreter taşı, mini kapalı böbrek taşı ameliyatı, mikro kapalı böbrek ameliyatı örnek olarak verilebilir. Ayrıca günümüzde teknolojik gelişmeler sayesinde böbrek taşlarında endoskopik tedavileri yeri artmıştır. Holmiyum lazer ürolojide geniş kullanım alanına sahil olup, düşük komplikasyon oranı ve yüksek hasta konforu sağlamaktadır. Bu yöntem, lazer taş tedavisinde en son kullanılan teknolojidir. Bu yöntemle en sert taşlar bile çok kolay kırılabilmektedir.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir