• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'ndan DBP'li belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da DBP'li belediye tarafından billboardlara asılan Peygambere hakaret içerikli karikatürlere tepkiler gelmeye devam ediyor. Bingöl’de bazı STK’ların bir araya gelerek oluşturduğu İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hz. Peygamber’e ve İslami değerlere yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğu belirtildi.

“Gerçekten Allah’a ve Peygamberine eziyet edenler var ya; Allah onlara dünyada da ahirette de lanet etmiş ve onlar için aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır.” ayetiyle başlayan açıklamada daha önce Fransa’da Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan ve İslam Peygamberine hakaretler içeren kışkırtıcı karikatürler hatırlatıldı.

Benzeri karikatürlerin Diyarbakır’da DBP’li Yenişehir Belediyesi tarafından “Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır” başlığıyla billboardlara asıldığı belirtilen açıklamada, “Aynı zihniyet, geçtiğimiz aylarda İslami tesettüre karşı da aynı hakareti sergilemiş ve bu tavrı ile İslam’ın kutsallarını tahkir ve aşağılamaya devam ettiğini açıkça göstermiştir. Hangi siyasi yapı, hangi düşünce, hangi ideoloji olursa olsun, İslam’ın kutsallarına dil uzatanların karşısında olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.” denildi.

Gelen tepkiler üzerine DBP’li belediyenin özür dilediği belirtilen açıklamada, yapılan özrün samimi bulunmadığı ve böyle bir olayın özür ile geçiştirilemeyeceği ifade edildi.

Açıklamanın sonunda, İslam’ın kutsallarını küçümseyen ve Müslümanlara hakareti alışkanlık haline getiren zihniyetin kınandığı kaydedildi.

Basın açıklamasına destek veren STK’lar şöyle: Bilgi ve Düşünce Derneği, Bingöl Gençlik Cemiyeti, Buhara Vakfı, Cihannuma, Ensar Vakfı, Hak-İş, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, İmam Hatip Mezunları Derneği, Kalem-Der, Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, MÜSİAD, Nur-Der, Özgür-Der, Tavz-Der, TÜGVA ve Merhamet Eli Gıda Bankası.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir