• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Mardin`de kış hazırlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü, müşterilerine kış mevsiminde de kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunabilmek için çalışıyor. Bu çerçevede kış hazırlıklarına başlayan DEDAŞ ekipleri, il merkezinin yanı sıra, ilçe ve köylerde de bakım, onarım çalışmaları başlattı.

 632 trafoda bakım yapıldı

DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Kış Bakımı Planı` dahilinde oluşturulan ekipler, öncelikle elektrik trafolarının bakımını yapıyorlar. Alınan bilgiye göre,  merkez ve ilçe ile kırsalda toplam 632 trafoda gerekli bütün bakımlar yapılıyor. Bakım sırasında arıza verme ihtimali olan parçalar dahi yenileri ile değiştiriliyor. Bu arada, 689 kilometrelik alçak gerilim ve orta gerilim enerji nakil hattında da bakım yapılıyor. Ekipler, yaz mevsiminde sıcak ve aşırı kullanım nedeniyle gevşeyen elektrik hatlarını, kış mevsiminde rüzgârdan dolayı birbirine değerek elektrik kesintilerine neden olmaması için özel yöntemlerle geriyor.

 Hedef daha kaliteli enerji

Oluşturulan bakım ve onarım ekipleri ayrıca panolar, enerji nakil hatlarındaki direkler ve aydınlatmada kullanılan armatürleri de elden geçiriyor. Kırık olan armatür veya izolatörler yenilenirken, eğilmiş direklere müdahale ediyor, trafoların yük dengelemelerini yapıyorlar. Çalışmalar sırasında, ihtiyaç duyulan yerlere yeni aydınlatma lambaları da takılıyor. DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının müşterilerine daha sağlıklı ve kesintisiz enerji sunmak olduğunu, söz konusu çalışmaları da bunun için yapılarını bildirdiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir