• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Akçakalelilerden kadın doğum ve çocuk hastanesi talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde yeni devlet hastanesi hizmete açıldı. Açılan yeni devlet hastanesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Akçakaleliler, boşaltılan eski binanın da kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesine dönüştürülmesini talep etti.

Suriye`de yaşanan savaştan dolayı ilçeye yoğun göçlerin yaşandığını söyleyen Akçakale halkı, bu yüzden yeni devlet hastanesi binasının sağlık hizmetlerinde yetersiz kalacağını savundu.

Yeni hastanenin kapasitesinin eski hastaneyle aynı olduğunu söyleyen Halil Demir, “Aralarındaki tek fark birinin yeni birinin eski olması. Ayrıca, hastanemize ekstradan doktor gönderilmiyor. Birçok branşta doktor eksikliği var. İlçe nüfusu Suriyelilerin gelişiyle zaten iki katına çıktı. Bizim talebimiz; eski hastanemiz kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesine dönüştürülsün.” dedi.

Abdulhakim Dağbaşı ise ilçenin doğum oranının yüksek olduğunu, buna ilçedeki Suriyeli göçmenlerin sayısı eklenince sağlık hizmetlerinde aksamanın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Akçakale`de sadece bir kadın doğum doktorunun görev yaptığını belirten Hasan Karagöz ise bunun ilçe için büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir